Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Ardahan Kültürevi’nden Yöresel Ürünler marketi

Ardahan Kültürevi’nden Yöresel Ürünler marketi

 Fotoğraf

Ardahan Kültürevi’nden Yöresel Ürünler marketi
İstanbul Ardahan Kültürevi, uzun süredir hazırlığını yaptığı, içerisinde organik ürünlerin de bulunduğu Yöresel Ürünler ve Şarküteri bölümünü hizmete sundu.
İstanbul Ardahan Kültürevi, 6 Kasım Pazar günü dernek merkezinde organize edilen bir kahvaltı ile hayata geçirdikleri Yöresel Ürünler ve Şarküteri bölümleri hakkında bilgi vererek açılışını gerçekleştirdi.
Dağ , ‘Tebrik ediyorum’
Yöresel ürünlerin de tadıldığı kahvaltının moderotörlüğünü Dernek Genel Sekreteri Ayhan Aydemir yaptı. İlk konuşmayı İstanbul Ardahan Kültür Evi Kurucu Başkanlarından Tuncer Dağ yaptı. Dağ, ‘Kurucusu olduğum derneğimizin bugün gerçekleşecek olan Şarküteri bölümünün açılıyor olmasınından büyük memnuniyet duyuyorum. Emeği geçen tüm arkadaşları tebrik ediyorum’ dedi.
Çiftçi; “Büyük emek ve özveri ile çalıştık”
İstanbul Ardahan Kültürevi Başkanı Efrail Çifçi, dernek hakkında bilgi vererek başladı. Çifçi: ‘’Bildiğiniz gibi bir buçuk yıl önce açtığımız İstanbul Ardahan Kültürevi derneğimizde çeşitli kurslarımız ve faaliyetlerimiz halen devam etmektedir. Sizlerden gelen arz ve taleplere göre yol almaya çalışıyoruz. Sizlerin görüşleri bizim için değerlidir. Derneğimizde uzun süredir yapmayı planladığımız Yöresel Ürünler ve Şarküteri bölümümüzü hayata geçirmek için büyük emek ve özveri ile çalışıyorduk. Bizzat Ardahan’a gidip incelemelerde bulunduk. Bugün sizlere ikram ettiğimiz ürünleri Ardahan’dan temin ettik. Büyük ilgi gören ve bundan sonra da daha yoğun talep olacağına inandığımız şarküterimizde, bölgemiz insanının Ardahan’a yönelik organik ürünleri almalarını bu şekilde sağlayacağız. Bundan sonra hiç kimse ürünleri tatmama gibi bir fırsatı kaçırmayacak. Ayrıca düzenlediğimiz açılış kahvaltımıza katılım sağlayan herkese yürekten teşekkür ederim.’’ Dedi.
Oymak; ”Böyle hizmetleri çok önemsiyor ve destekliyorum”
İstanbul Ardahan Kültürevi Başkanı Efrail Çifçi’nin açılış konuşmasının ardından kısa bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı Oruç Oymak ise yeni açılan şarküterinin önemli bir hizmet olduğuna vurgu yaptı. Oymak: ‘’Bu tip hizmetler büyük emek ve özveri ister. Gerçekten böyle hizmetleri çok önemsiyor ve destekliyorum. Bu anlamda dernek başkanımızı ve yöneticilerini yürekten kutluyor ve sizleri de tebrik ediyorum. Birlik ve beraberlik içerinde hareket etmek her zaman özlediğimiz bir tablodur. Bu hususta duyarlılık gösteren herkese yürekten teşekkür ediyoruz.’’ Dedi.
“Organik-yöresel ürünleri her zaman bulamıyoruz”
Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş ise konuşmasına, Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri’nde emek verip çaba sarf eden herkese teşekkür ederek başladı. Karakaş: ‘’ Ben de diğer katılımcı arkadaşlar gibi İstanbul Ardahan Kültürevi Derneği’nin yapmış olduğu çalışmadan ötürü tebrik ediyorum. Bizler bu bölgede yaşayan insanlar olarak her zaman organik-yöresel ürünleri bulamıyoruz. Bugün bu sayede o ürünleri daha kolay ve güven duyarak temin etme şansı yakalayacağız. Kars-Ardahan-Iğdır her zaman için bir bütündür. Sınırlarımız ayrılmış olsa bile bizler aynı toprağın çocuklarıyız. Birbirimize her zaman destek olmalıyız. Şarküterimizin hayırlı uğurlu olması dileğimle’’ dedi.
Düzenlenen açılış törenine; yoğun ilgi
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş, CHP İl Başkan Yardımcısı Yağmur Geygel, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Oruç Oymak, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Şerif Ateş, Esenyurt İlçe Milli eğitim Müdürü Hasan Dal, Esenyurt Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi Togay Çoban, Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi Taner Uluğ,  Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi Engin Doğru,  Esenyurt Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri Akan Deli, Adem Saçın, Esenyurt Muhtarlar Dernek Başkanı Ahmet Kuzgun, İşadamı Doğan Gökçe, Avcılar Belediye Meclis Üyesi Mahir Budak, Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi Aytaç Aydın, Ardahan Belediyesi Basan ve Halkla İlişkiler Müdürü Erol Özer, Çıldır Dernekler Federasyon Genel Başkanı Kemal Şimşir, Posof Dernek Başkanı Mihrican Deniz, Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Atakan Çiftçi, Ankara Ardahanlılar Dernekler Federasyon Genel Başkanı Ergüder Şimdi, Genel Sekreter Yücel Aktaş, Ankara Göle Dernek Başkan Yardımcısı Bülent Bahadır ve çok sayıda dernek başkanları yönetim kurulu üyeleri muhtarlar katıldı.
Nurhan İpek Özyurt


10:02, 09.11.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500