Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN BALI VE PEYNİRİ YÖREX’TE TANITILDI

ARDAHAN BALI VE PEYNİRİ YÖREX’TE TANITILDI

 Fotoğraf

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde TOBB un desteğiyle bu yıl 5 incisi EXPO Center da düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX e 114 bin 180 ziyaretçi katıldı. Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, YÖREX in kıyıda köşede kalmış çok sayıda yöresel ürüne umut olduğunu söyledi.

Ali Çandır da YÖREX’e katılımı nedeniyle Çavuşoğlu’na teşekkür ederken, Antalya Milletvekili de olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na nazar değemesin esprisiyle el yapımı cam nazar boncuğu hediye etti.
Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Elmalı Serpme Börekçi de basın mensuplarıyla bir araya gelerek 22-26 Ekim de düzenlenen ve 325 katılımcının stant açıp yöresel ürünlerini sergilediği YÖREX ile ilgili değerlendirmede bulundu. ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan, ATB Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Simav ve Halil Bülbül ün de bulunduğu toplantıda Çandır, Yöresel Ürünler Projesi nin etabı olan YÖREX in bu yıl başarıyla tamamlandığını kaydetti. Basının YÖREX e büyük destek verdiğini kaydeden Çandır, "Fuarın başarısında basının büyük emeği var. Türkiye nin bir çok yerinde kıyıda köşede kalmış ürünleri ortaya çıkarmak için bir umudun yeşermesine birlikte vesile olduk. Umuyorum binlerce yıllık Anadolu nun birikimi el emeği göz nuru ürünler hak ettiği yere gelir. Coğrafi işaretle ile hakkı hukuku korunur. Yerel kalkınmaya etkisi olur. Kırsaldan kente göç azalır" diye konuştu. Yöresel ürünlerin coğrafi işaret alıp paketlenmesi konusunda çalışmalar yapacaklarını bildiren Çandır, "Yöresel ürünlerimizi önce kendi insanımız sonra dünya insanının kullanımına sunmak için çalışacağız" dedi.
Fuarın ziyaretçi hedefinin aşıldığını kaydeden Çandır, organizatör firmanın 114 bin 180 ziyaretçiye ulaşıldığı bilgisini verdiğini söyledi. Çandır, "Fuara gelerek Anadolu ya sahip çıkan insanlarımıza teşekkür ediyorum. Umuyorum gün geçtikçe bu sayı daha da artacak. Fuarla ilgili olumlu dönüşler aldık" diye konuştu.
AKLINDAN YÖREX İ GEÇİREN HERKESE TEŞEKKÜR
Ali Çandır, Fuarın açılışına katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Tarım Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, TPE Başkanı Habip Asan, FAO temsilcilerine, fuarı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu na, Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyeleri başkanlarına, ANFAŞ a, oda borsa başkanları, kurum ve kuruluşlara, ATB personeline, meclis ve yönetimine, üyelere, Günola Ajans a, coğrafi işaret uzmanları Rana Demirer, Yavuz Tekelioğlu, Selim Çağatay a teşekkür ederken, "Aklından, ağzından YÖREX i geçiren herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi. Fuara katılarak Antalya nın yöresel serpme böreğini ziyaretçilere ikram eden Elmalı Serpme Börekçi nin sahibi Ali Murat Hizay a teşekkür eden Çandır, "Onun daveti üzerine buradayız, ayrıca ona ve ekibine de teşekkür ediyorumyy" dedi. 


09:48, 02.11.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500