Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » DEMİRCİ'DEN ARDAHAN'A ÖZGÜ TEŞVİK PAKETİ ÖNERİSİ

DEMİRCİ'DEN ARDAHAN'A ÖZGÜ TEŞVİK PAKETİ ÖNERİSİ

 Fotoğraf

Demirci, Ardahan'ın sorunlarını Başbakana İletti.'' Başbakan Müjdeyi Ver''dedi


IX. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğinde, Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile 365 oda ve borsanın yönetim kurulu başkanları ve meclis başkanlarının katılımıyla TOBB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Şurada, 81 ilden 365 oda/borsa başkanı özel sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini, Başbakan Yıldırım ve bakanlara iletti.
'' Ardahan' a Gittiğinde Müjdeyi ver 2 ay içinde Sınır Ticaret Merkezini Açıyoruz''
Şuraya Katılan Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin DEMİRCİ;
Konuşmasında '' Ardahan'ın  kalkınmasının  ve göçün durdurulabilmesinin var olan teşvik modeli ile mümkün olmadığı açıktır.
Zira bölgesel teşvikler sonucu şu ana kadar ilimizdeki yatırımcı sayısı 0 dır.Bu durum illere özgü teşvik sisteminin getirilmesi gerçekliğini ortaya çıkarmaktadır.Tabii ki siz sayın başbakanımızın açıkladığı Teşvik  paketi müjdesi bizleri heyecanlandırmış ,şimdiye kadar olmadığından fazla umuda sevk etmiştir
.''Cazibe merkezleri'' düşüncesi doğru bir düşünce olmakla birlikte ;Cazibe Merkezlerinin Merkezi olacak ilden farklı olarak ile bağlı diğer illerin kendine özgü değerlerini ön plana çıkaracak ,iç dinamiklerini gözeten teşvik tedbirleri hazırlanmalıdır.
Ardahan ilinin   iki karayolu ve bir demiryolu sınır kapısının olmasını  lehimize çevirecek biçimde lojistik ve dış ticaret merkezi haline getirilmesi,bunun yanın da ilimizden geçen ve Avrupa'ya uzanan enerji hatları ilimizin kalkınması ve bölge ölçeğinde ekonomik ve sosyal gelişme stratejileri oluşturulmalıdır.
Ardahan'ın  alt yapısı tamamlanacak sınır kapıları ile dış ticaret hacmi artacaktır.enerji hatlarının geçmesi ile sanayi ve lojistik sektörüne yatırımlar yapılabilmesinin yolunu açmak için ;''Kafkasya Ülkeleri Ortak Üretim Sahaları''(Türkiye,Azerbaycan,Gürcistan) nın  olduğu üretim alanlarının hayata geçirildiği yeni bir tür Sınır Ticaret Merkezi tipi geliştirilebilinir.
Ayrıca Ardahan'a özgü olarak sanayi yatırımlarının pazar ve hammaddeye uzaklığı göz önünde bulundurularak taşımacılık yani nakliye desteği sağlanmalıdır.
Ardahan'ın bozulmamış doğası ve ekolojisinin saflığı en önemli potansiyeli olduğu gerçeğinden yola çıkarak ;
Kış,Kültür ve Doğa Turizmini geliştirecek teşvikler sağlanmalı ve geliştirilmelidir.
İsteğimiz ve Beklentimiz Hayvancılık ve Dış Ticaretin yanı sıra Kış ve Kültür Turizm altyapısının geliştirilmesi için Ardahan'a özgü teşviklerin sağlanmasıdır.
Ardahan'ın ülke içi ve uluslararası yol bağlantılarının ivedilikle tamamlanması hem dış ticaret potansiyelini hem de diğer ekonomik potansiyellerini harekete geçirebilecektir.
Göç hızını yüksek olduğu ilimizde öncelikle yöre halkı sonra sırasıyla öğrenciler ve ziyaretçiler için sosyal donatı alanları oluşturulmalı ve desteklenmelidir.Bunun içinde öncelikle fırsat eşitliği esas alınarak Kadın ve Genç girişimciliği desteklenmeli ve teşvik edilmelidir.
Bugün burada bizlere illerimizin sorunları ve çözüm önerilerini dile getirme fırsatı veren sayın Başbakanımıza ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı sayın M.Rıfat HİSARCIKLIOĞLU'na  şahsım ve Ardahanlılar  adına saygılarımı sunuyorum.'' dedi
Konuşmasını Tamamlayan ATSO Bşkanına hitaben Başbakan Sayın Binali YILDIRIM  '' Ardahan' a Gittiğinde Müjdeyi ver 2 ay içinde Sınır Ticaret Merkezini Açıyoruz'' dedi.


08:22, 08.10.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500