Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » POSOFLUNUN ASIRLIK DÜŞÜ GERÇEK OLUYOR, SIRADA ŞAVŞATLININ Kİ VAR

POSOFLUNUN ASIRLIK DÜŞÜ GERÇEK OLUYOR, SIRADA ŞAVŞATLININ Kİ VAR

 Fotoğraf

SIRADA ŞAVŞATLININ Kİ VAR
Ardahan’a sadece 45 km. uzaktaki Artvin’in Şavşat ilçesinin hayalide bir gün Ardahan ile arasındaki sahara dağı tünelinin yapılması ve Ardahan’a bağlanma isteğidir. Yakın bir zamanda  milletvekili Atalay’dan  hem Artvin’e hem de Ardahan a bu konuda da bir müjde verilmesi bekleniliyor.

DENİZDE KÖPRÜ DAĞDA TÜNEL.
Ardahan’ı Kafkasya’nın Merkezi kılmak, Posof’un kara talihini değiştirmek için beklenen haber geldi.
Yıllardır, başta Ardahanlı basın mensupları olmak üzere, STK ve halkın gerçekleşmesi için büyük çaba sarf ettiği, AK parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay’ın desteğiyle projesi hazırlanan Ilgar Dağı Tüneli projesi nihayet gerçekleşiyor.
Çıldır Aktaş yolu üzerinde yapımı devam eden Mozaret Tüneli’nden sonra şimdi de sıra Ilgar Dağı Tüneli’nde. Proje ihalesi 2014 yılında yapılmış olan Ilgar Dağı Tünelinin ardından şimdi de tünel inşaat yapım ihalesine çıkıldı.
Asırlardır beklenen proje gerçekleşiyor
EKAP’ta yer alan ilana göre projenin ön yeterlilik ihalesi 2 Eylül’de yapılacak.Tahmini değerlendirme süresi dikkate alındığında muhtemelen Kasım’ın ikinci haftasında ikinci oturumu, Aralık’ta ise sözleşmenin yapılması öngörülüyor. Önümüzdeki Bahar’la birlikte Çıldır yol ayrımından itibaren Tünel’i de içeren 41 kilometrelik uluslararası standartlardaki duble yolun kazması vurulacak.

AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Ilgar Dağı Tüneli yapım projesinin ihaleye çıkılmasını ‘ Hamdolsun, çok sevindim’ sözleriyle karşıladı.
'Büyük bir sevinçle hep birlikte kazmayı vuracağız inşallah’ diyen Vekil Atalay, “Bu ülke insanına sevinçleri haram kılmak isteyen alçaklara rağmen Batı’da da Doğu’da da gıpta ile seyredilecek Büyük Türkiye’nin inşasına devam edeceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti

Ardahan için tarihi öneme sahip bu yatırımda emeği geçen, katkısı olan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını bildiren Milletvekili Atalay, “ Başbakan Binali Yıldırım’a, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’a, zerre miktar da olsa emeği geçen herkese şahsım ve Ardahan adına teşekkür ederim”dedi.

BU HALKIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRENLERE HALKTAN TEŞEKKÜR
Bu halkın yüzü gülmesin diye bu kıymeti arsada her gün bir operasyon yapan ihanet şebekelerinin aksine vatansever milletvekililer Orhan Atalay ve Ahmet Arslan gibi isimler sayesinde Ardahan’ın ve komşu illerin dağına taşına bir gün isimleri mutlaka kazınacaktır. Diyen Ardahan halkı ‘’ onlar yüzümüzü güldürmek için çaba harcıyorlar. Allah’ta onların yüzünü güldürsün. ’dediler.


10:39, 27.08.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500