Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » REKTÖRLÜK SEÇİMLERİ ERTELENDİ, ŞEREF KILIÇ ÖNDE

REKTÖRLÜK SEÇİMLERİ ERTELENDİ, ŞEREF KILIÇ ÖNDE

 Fotoğraf

Ardahan Üniversitesi’nde 26 Temmuz 2016 Salı günü yapılması beklenilen  Rektörlük seçimleri ertelendi.

YÖK tarafından yapılan duyuruda;

"Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 11.05.2016 tarihli toplantısında 26-28 Temmuz 2016 tarihlerinde üniversitenizde yapılmasına karar verilen rektör adayları belirleme seçiminin daha sonra belirlenecek bir tarihe ertelenmesine Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 24.07.2016 tarihli toplantısında karar verilmiştir" denildi.

Cuntacıların 15 Temmuz darbe girişiminin ardından devlet memurlarının izinlerinin iptal edilmesi ve uygulamaya konulan ‘Görevinize Dönün’ emri kapsamında, Ardahan Üniversitesi’nde yapılacak olan seçimler ileri ki bir tarihe ertelendi.
  YÖK tarafından belirlenecek olan yeni bir tarihte seçime gidecek olan Ardahan Üniversitesi’nde 9 aday yarışırken, edindiğimiz bilgilere göre, YÖK’ün mevcut adaylar içerisinde rektör adayı Prof. Dr. Şeref Kılç’ın  isminin ön planda yer aldığı yönünde.. 

ARDAHAN HALKIDA ŞERF KILIÇ’I İSTİYOR
Yine Gazetemiz muhabirlerinin sağlam kaynaklarda edindiği bilgilere dayanarak,  ve Ardahanlıların görüşlerine baş vurmaları neticesinde Prof. Dr. Şeref Kılıç’ın isminin ön plana çıktığını görüyoruz. YÖK tarafında  gösterilececeği 3 aday arasından isminin ilk sırada  olacağı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacağı yönünde,bigiler edinilirken, Erdoğan’ın onay vermesi halinde Kılıç ile birlikte ARÜ’de yeni bir dönem başlaması bekleniliyor. Kılıç’ın Ziraat Mühendisti olması sebebiyle Ardahan’ın yerli sanayisi hayvancılık ve tarım atağa geçecek, halk üniversite el birliğyle yeni bir çağın başlanacağı konuşuluyor.
HAKAN TATAR.D.GÜNEŞİ 


11:26, 26.07.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500