Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN DARBEYE GEÇİT VERMEDİ

ARDAHAN DARBEYE GEÇİT VERMEDİ

 Fotoğraf

Ardahan’da her görüşte vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklara döküldü.  Binlerce  kişi kongre caddesine akın etti. Ankara ve İstanbul’da askeri kalkışma haberlerinin duyulmasının ardından Ardahanlı binlerce vatandaş, Kongre Caddesi’nde toplandı. Siyasi parti mensupları Emniyet Müdürlüğüne doğru darbecileri protesto ederek yürüdü. Orada kendilerini karşılayan emniyet müdürü Selami Hüner ve polisler oldu. Daha sonra vatandaşlar valilik  önünde toplandı. Silahlı Kuvvetlerimiz içindeki bir kısım hain grubun darbe girişimine karşı Ardahan halkı, Valiliğin önünde toplanarak demokratik tepkilerini gösterdi.

Vali İbrahim Özefe de Ardahan halkına eşlik ederek, halka demokrasiye ve kendi iradelerine sahip çıkmaları için çağrıda bulundu.
    Özefe, ‘’milli iradenin karşısına kimse duramaz, bu günkü tablo bunun en iyi ispatı. Milli irade bir kere daha  kazanmıştır.  vatandaşlara milli iradeye sahip çıkan Ardahan halkına sonsuz teşekkür ediyorum. ordu bizim ordumuz. Bu ordu kahraman bir ordu, bu millet ordu bir millet, ama darbecilere, cuntacılara, bu milletin değerleriyle alay edenlere, demokrasiye darbe vurmaya kalkışanlara sizler sayesinde pabuç bırakmadık ve bırakmayacağız. Bu cuntacı hareketin haberini alınca konutta durmadım. Sonuna kadar direnecektik, Valiniz olarak ben direnecektim ama siz direndiniz. Emniyet kuvvetlerimiz net talimat aldı, demokrasi adına direnecekti, milli irade adına direnecekti ve milli irade karşısında kimse duramaz. Bugün en canlı ispatı burada . Bu millete yönelen her mücadelede Arslanlar gibi duran yiğitler, o yiğitlerin torunları sizleri selamlıyorum. Milli şairimizin ‘toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez’ dedi.  Daha sonra vali, belediye başkanı  kalabalık vatandaş gurubu belediye başkanlığına doğru yürüdü. Sabaha kadar, Camilerden sala ve ezan okundu.


11:15, 16.07.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500