Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » AFET BÖLGESİ BİR KİŞİYE EMANET

AFET BÖLGESİ BİR KİŞİYE EMANET

 Fotoğraf

SEL YOLUN TAMAMINI ÇAYIRINDA YARISINI GÖTÜRDÜ
Ardahan’ın merkez köylerinden Hoçvan Tazeköy( Beberek) yoğun yağan yağış felaketinde en çok etkilenen köy oldu, köyde bazı vatandaşların evlerine gidebilmeleri için yılardır kullandıkları yollar adata buharlaştı. Ayrıca
sel felaketi  evlerin önlerinde yer alan tarım arazilerden bazı çayırlarının  her yıl olduğu gibi bu yılda büyük parçaları koparıp götürmesi köylülerin isyanına sebep oldu.

Zira yaklaşık 4-5 yıl önce Kars Dsi bölge müdürlüğü tarafında yaptırılan başta salma duvar ve setler paldır küldür yağan yağışın seliyle yıkılmıştır.  Hiç  bir denetimde geçmediği anlaşılan bu işin  tek kazananı işi yapan müteahhit olduğunu belirten köylüler, müttehittin daha çok para kazanmak uğruna bu sahte işi yaptığını iddia ettiler. Ayrıca buna göz yuman yetkilileri eleştirdiler.

Evlerin yollarla irtibatının kesilmesi ve yitip giden yemyeşil çayırların ardında kara kara düşünen vatandaş dertlerini yetkililere de anlatamadıklarını söylediler. Doğal afet yetkililerinin bu kullanılamaz yolları ve koparılıp giden yeşil çayırları adeta görmezden  geldiklerinden ve hatta bundan bile haberdar olmadıklarını söylediler.

DSİ ŞUBE MÜDÜRÜ KÖYLÜLERİN DİLEKÇESİNİ İŞLEME KOYMAMIŞ
Ayrıca sel mağduru vatandaşlar Ardahan 143. Dsi müdürü Tekin Kabul’un  kendilerine  yapacakları bir şeyin bulunmadığını, yetkinin tamamen Kars bölgede olduğunu söylemesi ve birer dilekçe ile oraya başvurmaları  gerektiğini ve bu yönündeki tavsiyelerde bulunduğunu söylediler.  Müdür  beyin bu tavrı o koltuktaki işinin ne olduğu sorusunu  akılara getirdi. Ayrıca köylülerin afetten önce köy muhtarı aracılığıyla 143. Ardahan Dsi şube müdürlüğüne Kars bölgeye gönderilmek üzere bir dilekçe sunmalarına rağmen dilekçenin Kars bölge müdürlüğüne gönderilmediğini bizzat müdür Tekin KABUL tarafında itiraf edildi. Bu sorumsuzca davranışın köylülerin mağduriyetine sebep olmasına rağmen müdür Tekin Kabul’den bir özür bile gelmedi.

KÖYLÜLERİN İMDADINA MÜDÜR ERSOY ÜRKER KOŞTU
Ardahan İl Özel İdarede görevli su işler müdürü Ersoy Ülker aynı zamanda Ardahanlı olması sebebiyle sorunlara daha duyarlı olduğu gözlemlendi. Ayrım yapmadan ve ‘bu benim çalışma alanıma girmiyor’ demeden vatandaşın yardımına koşarak halkın taktirini kazandı.
Bazı yabancı Bürokratlar Ardahan'da yan gelip yatarken Ardahan'ın çocuğu Ülker, yağmur çamur demeden sahada selden mağdur olan vatandaşın yaralarını sarıyor.


05:41, 11.07.2016

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500