Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » GAZETECİ YAZAR, MEHMET AVŞAR'DAN VALİ ÖZEFE'E ZİYARET

GAZETECİ YAZAR, MEHMET AVŞAR'DAN VALİ ÖZEFE'E ZİYARET

 Fotoğraf

Gazetemizin Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni gazeteci yazar Mehmet Avşar, son Valiler Kararnamesiyle Ardahan'a  Vali olarak atanan Sultanbeyli İlçe kaymakamı Vali İbrahim Özefe'yi makamında ziyaret etti.

Geçtiğimiz günlerde çıkan Valiler Kararnamesi ile İstanbul Sultanbeyli Kaymakamlık görevinden Ardahan’a Vali olarak atanan Özefe’ye hoş geldin ziyaretinde bulunan Avşar Vali Özefe ile  ilin sorunları hakkında da bilgi alış verişinde bulundular.

Ardahan’a Vali olarak atanmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Vali İbrahim Özefe, Ardahan halkının çok candan bir halk olduğunu çarşı ve  caddelerden dolaşırken anladığını dile getirdi.


Ardahan'ın kadim bir kent olduğunu ifade eden gazetemizin sahibi  Mehmet Avşar ise, Ardahan’ın temel sorunlarından olan göç konusunda ki çözüm önerilerini Vali Özefeye ileti. Ayrıca Avşar, eski Valimiz Ahmet Deniz’in iyi niyetini istismar eden bazı kurum müdürlerinin vatandaşa karşı olan sorumsuzca tavırlarından özelikle muhtarların ve vatandaşların bunların ellerinde çile çektiklerine dikkat çekerek bu disiplinsizliğin kamu neslinde rahatsızlığa neden olduğunu özelikle bu son günlerdeki sel baskınından mağdur olan vatandaşların dertlerini kimseye anlatamadıklarından bahsetti.  Avşar , ayrıca göç konusundaki çözüm önerilerini şu sözlerle ifade etti,    ‘’Sn. Valim, Ardahan’ımızın yerli sanayisi hayvancılıktır. Bu ise bize bahşedilmiş büyük bir nimettir. ilk insandan beri hiç bir sektör tarım ve hayvancılığın önüne geçmemiştir. dünya nüfusu hızla çoğalmakta, tarım alanları ise buna ters orantılı olarak daralmaktadır. bu yüzden insan oğlunun gıdaya olan ihtiyacı gün geçtikçe önem arz etmektedir. bundan dolayı elimizdeki bu geçerli akçeyi değerlendirmemiz gerekmektedir. Ardahan’daki göçün temel nedeni çiftçilerimizin gerekli randımanı almamasında kaynaklanmamaktadır. çünkü girdiler, gelirden fazla bir yükle çiftçilerimizin karşısına çıkmaktadır. Araziler parçalı, meralar ise disiplinsizce kullanılmaktadır. Bunun bir an evvel çalış taylarla gündeme getirilip bu konuda çözümler üretilmesi lazım gelmektedir. yoksa bunlar yapılmadığı zaman Ardahan da göçlerin önünü hiç bir yolla durduramayız. ’dedi.

Vali Özefe ise kendisini dinledikten sonra zaten hükümetinde toplulaştırma konusunda böyle çalışmalarının olduğunu, önümüzdeki zaman zarfında bu konuya eğileceğini belirti.


Vali Özefe, ‘’ Ardahan ülkemizin en huzurlu ve örnek oluşturabilecek kentlerdendir. Geldiğimin günden beri ilimizin ilçe ve köylerine ziyaretler düzenliyorum. Burada vatandaşlarımızla tanışıp onların sorunlarını dinliyorum. Hep beraber yaşama kültürüne hakim bir şehirdeyiz. Ardahan güzelliklerle, birlikte yaşam kültürü ile zenginliğine zenginlik katan, tarihi dokusuyla ülke ve dünya gündemine oturan bir şehirdir. Vatandaşımızın yanında olacağız. Kurum amirleriyle birlikte ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz. Sorunların yerinde ve anında çözüme kavuşturulması için vatandaşımızın yanında olacağız. Turizme ve ilin kalkınmasına önem veriyorum. Gazetecilerin üstlendiği kamu görevini yürütürken bize düşen destek ve kolaylık sağlama görevini yerine getirmeye hazırız. Birlikte güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Haberlerinizde dile getireceğiniz eksiklik ve aksaklıkları giderme çabasında olacağız" 


11:40, 27.06.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500