Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » REKTÖR ADAYI ENGİN ÖZKAN'DAN ARDAHAN İÇİN KURTULUŞ REÇETESİ

REKTÖR ADAYI ENGİN ÖZKAN'DAN ARDAHAN İÇİN KURTULUŞ REÇETESİ

 Fotoğraf

Özkan, yaptığı konuşmada şunları söyledi; ''Çok değerli sivil toplum temsilcileri ve çok kıymetli basın mensupları
Hepiniz hoş geldiniz. Bizleri ziyadesiyle mutlu ettiniz. Önce kendimi sizlere tanıarak başlamak istiyorum.
Ardahan’da 1976 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ardahan’da, lise öğrenimini devlet parasız yatılılık ve bursluluk sınavını kazanarak, Gümüşhane M. Fevzi Çakmak Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. 1991 yılında girdiği Atatürk Üniversitesi K. Karabekir Eğitim Fakültesi, Matematik Bölümü’nden 1995 yılında birincilikle mezun oldu. 1995-1998 yılları arasında, Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Matematik Eğitimi Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans, 1998-2002 yılları arasında Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Cebir ve Sayılar Teorisi Anabilim Dalı’nda Doktora yaptı. Atatürk Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölümünde 2002-2007 yılları arasında Yrd. Doç. Dr. olarak çalıştı. 2007-2008 yıllarında Amerika Birleşik Devletlerinde TUBİTAK bursu ile alanında çalışmalar yapmak üzere Ohio State Üniversitesi, Matematik Bölümü’nde bulundu. Atatürk üniversitesinden 2010 yılında ayrılarak Erzincan Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölümü’ne atandı. Bir çok Fakültede, Fakülte yönetim kurulu ve Fakülte kurulu üyeliği yapan Prof. Dr. Engin ÖZKAN, Matematik Bölüm Başkanlığı, Fen Edebiyat ve Dekan Yardımcılığı ve Erzincan üniversitesi senatosunda üye olarak görev yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Neden Ardahan Üniversite’si Rektörlüğüne Adayım?
Çok Kıymetli Misafirler,
- Edindiğimiz bilimsel, sosyal ve kültürel birikimlerimizi ilimiz ve Ardahan Üniversitesi için kullanabilmek adına Ardahan Üniversitesi rektör adayıyım.
-Ardahan Üniversitesinin öğretim üyelerinin akademik profillerini incelediğimde, hepsi birbirinden donanımlı arkadaşlarımın var olduğunu görmenin verdiği heyecan nedeniyle Ardahan üniversitesi rektör adayıyım.
- Ardahan Üniversitesi, donanımlı akademik kadrosuyla Ardahan'daki resmi kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarının sorunlarına ortak çözümler getirebilecek proje ve faaliyetlerin merkezi olmalıdır. Bu düşünceden yola çıkarak Ardahan Üniversitesi rektör adayıyım.
- Nicelik olarak belli bir düzeye ulaşmış olan Ardahan Üniversitesi'ni bilimsel, sosyal, kültürel ve eğitsel anlamda, yani nitelik olarak, yükseltmek adına Ardahan Üniversitesi rektör adayıyım.
-Mevcut kadroyu daha da güçlendirmek, proje tabanlı çalışmalara hız kazandırmak, üniversite-kamu ve özel sektör işbirliğini geliştirmek için bir orkestra havasında takım ruhuyla çalışan bir akademik kadroyu tesis etmeye ve geliştirmeye inancım tam olduğu için Ardahan üniversitesi rektör adayıyım.
-Tüm bunlara ek olarak; büyük ve verimli meralarımız göz önüne alındığında ülkemizin hayvancılık ve hayvan ürünleri endüstrisinde güçlenebilmesi, iç ve dış talepleri karşılayabilecek bir seviyeye erişebilmesi için Ardahan Üniversitesi'nin katkıda bulunması gerektiğini düşündüğüm için rektör adayıyım.
Şimdi Kısmet olup rektör olduğumuzda sizlerin katkılarıyla birlikte neler yapacağımızı anlatmak istiyorum.
Bildiğiniz gibi üniversitemiz 5 fakülte 2 enstitü, 3 yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu ve toplam yaklaşık olarak 4400 öğrenci ile eğitim öğretim faaliyetine devam ediyor. Bu günlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Üniversiteler bilginin öğrenildiği, öğretildiği, üretildiği, paylaşıldığı ve toluma vizyon veren kurumlardır. Bunların sağlanabilmesi için kurumsallaşmış bir üniversite, düşüncelerini rahatça ifade edebilen bir akademik kadro ve bütün bunları anlayabilen ve uygulayabilen bir yönetim gerekiyor. Bu anlayışla, üniversite yönetim kurulu, senato, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu kurulları aktif bir şekilde çalışacak ve birimlerini temsil eden kurul üyeleri, birimlerinin sorunlarını ifade edebileceği bir paylaşım ortamı sağlanacaktır.  Her akademik personele talep ettiği durumda görüşme randevusu mutlaka verilecektir. Belli periyotlar da siz değerli STK temsilcilerimiz ve basınımızla bir araya gelerek Ardahan’nın kazanımları için biz de üniversite olarak neler yapabileceğimizi konuşacağımız toplantılar düzenleyeceğiz.
Üniversitemizin almış olduğu kararlar şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Akademik yükseltme ile ilk ve yeniden atamalar tamamen objektif kriterler esas alınarak yapılacaktır. Herkesin özlük hakkına özenle riayet edilecektir.
Üniversitenin katalizörleri akademik personelidir. Yönetimin sahibi ve denetçisi de akademik kadro olacaktır. 
Ek ders ücretlerinin ödenmesinde yasaların izin verdiği en yüksek orandan ödemeler yapılacak, ödeme takvimlerinde kesinlikle gecikme olmasına müsaade edilmeyecektir.
ARÜ Bilimsel Projeler Ofisi daha etkin ve işlevsel hale getirilecektir. Ayrıca, proje ofisi bünyesinde uluslararası projeler, bakanlık destekli projeler ve tübitak projeleri masaları oluşturulacaktır.
Uluslararası yayın ve proje yazımı, dil kontrolü ve redaksiyonu konularında uzman personelin (native speaker) hizmet vereceği bir yayın destek birimini kurularak bu konudaki tüm ihtiyaçlarımıza yanıt verilecektir.
Akademik personelin yabancı dil becerilerinin (yazma, dinleme ve konuşma açısından) arttırılması ve fonksiyonel hale getirilmesi için dil destek biriminin kurulması ve bu birimde anadili İngilizce olan yabancı eğitici personelin görevlendirilmesi önemle üzerinde durduğumuz bir husustur.
Merkez Laboratuvarının son 1 yılda aktif hale gelmesine karşın uygulamalı temel bilimler eğitimi ve bunun en önemli bileşenlerinden olan laboratuvar, atölye, koleksiyon vb. alt yapıların geliştirilmesi konusunda önemli adımlar atılacaktır.
Arkeolojik kazılar, arazi çalışmaları, sanat tarihi araştırmaları için büyük destek verilecektir.
Araştırma Görevlisi kadrosuna sahip olmayan lisansüstü öğrenciler ile okutman ve öğretim görevlisi kadrosunda olup lisansüstü öğrenim gören akademik personelin yurt içi ve yurt dışı toplantılara bildirili katılım için seyahat ve konaklama desteği sağlanacaktır.

Her yıl Kasım ayının ilk haftasında, eğitim ve öğretim yılı başlarken "ARÜ GÜNLERİ" başlıklı ödüllendirme programı düzenlenecektir. Bu programda uluslararası yayın, proje ve diğer araştırmalar yapan akademik personel, düzenlenecek ödüllendirme esasları çerçevesinde ödüllendirilecektir. Bu ödüllendirmede sosyal, fen ve sağlık bilimlerinde ayrı kriterler uygulanacaktır.

Özellikle son 10 yılda kurulmuş üniversitelerim bulundukları coğrafyalarda üstlenmesi gereken temel misyonlardan birisi de yöresel sorunların çözümüne yönelik araştırma ve sosyal sorumluluk projeleri üretmesidir.
Yaklaşık 500.000 büyükbaş hayvanın bulunduğu bu eşsiz coğrafyada üniversiteye düşen önemli sorumluluklar vardır. Bu açıdan öncelikle hayvancılık başta olmak üzere yani bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek eğitim programlarının hayata geçirilmesi gerekir.
Öncelikle üniversite bünyesinde bulunan merkez laboratuarına ek olarak Ardahan ilinden başlamak üzere bölgedeki hayvanlarını aşı ve bakımlarının yapılabileceği bir yapı ve donanımı sağlamak hedeflerimiz arasındadır. Bu amaçlarımızı gerçekleştirmek için Veterinerlik Fakültesi’nin kurulması, Veteriner Fakültesi araştırma ve uygulama hastanesinin ve bir  hayvan genetiği ve hastalıkları araştırma  enstitüsünün kurulması için hızla çalışacağız. Özellikle hayvancılık ve hayvan ürünlerine yönelik AR-GE ve yöresel ürünlerde kapasite geliştirme konusunda ofis, atölye ve laboratuvar çalışmalarının yapılacağı ARÜ-TEKNOKENT çalışmalarına da derhal başlayacağız.

Ardahan ilinde büyükbaş hayvancılığın yaygın olması nedeniyle hayvan bakımı ve hastalıklarının tedavisi konusunda kuracağımız veterinerlik fakültesinin akademik personeli ve Ardahan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile entegre olarak çalışmalar yürütülecektir. Özellikle suni tohumlama, buzağı bakımı, beslenmesi gibi konularda çalışmalar yapılacak, il genelindeki büyükbaş hayvanların aşı ve tedavileri konusunda hizmet verilecek, yöresel iklim ve yükseklik koşullarına uygun genetik toleransa sahip hayvan ırkının belirlenip artışının sağlanması için çalışmalar yürütülecektir. Ardahan ile benzer iklimsel ve coğrafi koşullara sahip olan Alpin ülkelerde olduğu gibi hayvancılıkta maksimum verim alımı konusunda AR-GE projelerine tam destek sağlanması açısından ilgili bakanlık ile ortaklaşa projeler geliştirilmesi de planlanmaktadır.

Hayvancılık ve Gıda Ürünleri konusunda Türkiye'nin ambarı niteliğindeki Ardahan'da hemen hiçbir ürün pazarda rekabete dâhil olmamış, çok büyük kısmı marka ve patent almamış, sanayiye veya bir kümelenme aşamasına gelememiştir. Üniversitenin olanaklarını bu yönde kullanarak üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmesi, Yenisey Kampüsü içinde belirlenecek bir alanda ilk aşamada Süt ve peynir başta olmak üzere süt ürünleri, bal, kaz ve kaz ürünleri, et gibi alanlarda markalaşma, kümelenme ve sanayi ile entegrasyon konularında AR-GE çalışmalarını yapabileceğimiz ARÜ-TEKNOKENT ile gerçekleştirme imkânına sahip olacağız.
Hayvancılığa dayalı yapılacak önemli çalışmalardan birisi de büyükbaş hayvan gübrelerinin değerlendirilmesine yönelik Gübre enerjisi elde etme çalışmaları olacaktır. Ardahan'daki büyükbaş hayvan sayısı ve hayvan başına düşen günlük gübre miktarı düşünüldüğünde (1 büyükbaş hayvan yılda 3.5 ton üzerinde yaş gübre verir), bunun kırsal kalkınma ve enerji ihtiyacının giderilmesi açısından da öneminin ne kadar büyük olduğu anlaşılır. İlk yıl bu konuda yapılacak AR-GE çalışmalarına ayrılacak, Türkiye'deki başarılı örnekler üzerinden deneyimli danışmanlı firmaları ile anlaşma yapılarak Ardahan ve çevre illerdeki gübre potansiyeli belirlenecektir. Ardından biyogaz enerjisi elde etme yolunda belirlenecek bir alanda çevreye duyarlı bir biyogaz üretim tesisinin kurulması hedeflenmektedir. Ardahan Üniversitesi bu tür innovatif çözümlerle bir ekokampüs yapısında kendi enerji ihtiyacını üretebilecek ve yanı sıra ilde enerji ihtiyacının karşılanmasına da katkı koyabilir duruma gelecektir.

İlimizdeki kamu kurumları başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortak projeler yaparak Ardahan Üniversitesi'ne AR-GE hizmeti sunan işlevsel bir yapı kazandırılacaktır. Valilik ve belediye başta olmak üzere kamu ile sıcak ve samimi ilişkiler kurmak, ortak projeler yapmak hedeflerimiz arasındadır. Buna TÜBİTAK'tan olabildiğince hızla bir KAMAG  projesi almayı başararak başlamayı düşünüyoruz. Üniversitenin AR-GE potansiyeli ve merkez laboratuvarı olanaklarının kamu ortak projelerinde kullanılması gerekmektedir. Bunun için Merkez Laboratuvarı'nın hızla akredite edilmesi, teknik donanımı yüksek personelle donatılması, döner sermaye birimi kurularak laboratuvarın sektöre ve sanayiye hizmet üretebilen bir yapıya kavuşturulmasına büyük önem verilecektir.

Kurumlar arası işbirliği kapsamında hayata geçirilmesi planlanan çalışmalarda birisi de Posof ve Kurtkale gibi mikroklima alanlarında tarımın geliştirilmesine yönelik çalışmalardır. Bilindiği gibi bu yerleşim alanlarında iklimin Ardahan ili geneline göre daha ılıman olması ve tarımsal toprakların verimliliğinin fazla olması bahçe ziraatine olanak sağlamaktadır. Özellikle cancur eriği, armut, içi kırmızı elma gibi ürünlerde kapasite arttırmak için yeni fidan dikimi ve bakımı açısından üniversitenin tarımsal uygulama alanlarını uygulamaya koymak istiyoruz. Yeni kurulan Posof Meslek Yüksek Okulu kontrolünde öncelikle Türkiye'nin en fazla göç veren Posof yöresinde uygulamalı bahçe ziraati çalışmalarının yapılacağı, kaliteli ve yüksek ürün potansiyeline sahip meyve fidanlarını yetiştirileceği uygulama bahçeleri temin edilecek ve işletilecektir. Bu projelerin bazıları için SERKA’ ya etkili projeler verilerek destek istenecektir.
Ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda, yükseköğretim alanımızın bugünü ve geleceği için temel stratejik hedefler üzerinde odaklanmak gerekiyor. Nicel büyümeden nitelikli büyümeye geçiş, akademik insan kaynağının geliştirilmesi ve yükseköğretimde uluslararasılaşma olarak belirlenen üç temel stratejik hedef üzerinde çalışılacaktır. 
Bunun için Dış İlişkiler ofisinin YÖK'ün uluslararasılaşma hedeflerine uyacak şekilde işlevsel hale getirilmesi bir zorunluluktur. Bu ofisin bir mekanı, teknik, idari ve akademik personeli olmalı, yabancı uyruklu öğrenci seçme sınavları, Mevlana, Farabi ve Erasmus programları, uluslararası öğrenci rehberlik ve oryantasyon birimi, ikili anlaşmalar birimi olmalıdır. Uluslararası faaliyet ve bağlantıların kurularak akademik personel ve öğrencilerle sürekli güncellenen bir web sayfasında paylaşıldığı ve Uluslararası İlişkiler Ofisinin, YÖK'ün uluslararasılaşma hedeflerine tam uygunluk sağlayacağı şekilde yeniden yapılandıracağız. Öğretim üyelerimizin yurt dışı bağlantılarının sağlanması ve ikili anlaşmalarda zorluk yaşanmaması için bu yapılanmayı derhal gerçekleştireceğiz.

Güney Sibirya bölgesi üzerine doktora yapmış Ardahan Üniversitesi'nin genç araştırmacıları ile danışman öğretim üyelerinden oluşan nitelikli bir akademisyen kadrosu bulunmaktadır. Bakir bir bölge olan Sibirya ile Tarihi ve Kültürel bağlarımız olduğu dikkate alındığında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile bütünleşik çalışmalar da yapabilecek ve kurula hizmet sunabilecek, aynı zamanda YÖK'ün uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda çalışacak bir Sibirya Araştırmaları Enstitüsü'nün kurulması önceliklerimiz arasındadır. 

Kafkasya ve Akraba Topluluklarla İş Adamları Ekonomi Kurultayları düzenleyeceğiz.
Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası, Valilik ve Belediye ile koordine olarak, aynı zamanda Kafkasya Üniversiteler Birliği (KUNİB) ile de işbirliği yapılarak TUSİAD – MUSİAD – TOBB – KOBİ’lerle birlikte iş adamları ekonomi kurultayları gerçekleştirilecektir. Bu kurultayların güncel ekonomik gelişmeler ve iş dünyasındaki hareketliliği de göz önüne alarak 2 yılda bir Ardahan Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.


Kafkasya ve Akraba Topluluklarla Ortak Sportif Organizasyonlar yapacağız.
Futbol, voleybol, basketbol, güreş başta olmak üzere farklı spor branşlarına turnuvalar ve diğer sportif organizasyonlar gerçekleştirilecektir.

Kafkasya ve Akraba Topluluklarla Halk Oyunları Festivali düzenleyeceğiz.
Böyle bir festivalin hem akraba topluluklar ile ilişkilerin sıcak tutulmasında, hem topluluk ülkelerindeki öğrenciler ile üniversitemiz ve Türkiye'deki diğer üniversitelerden katılacak öğrenciler arasındaki bağların kuvvetlendirilmesinde büyük katkısı olacaktır. Sosyal uyumları açısından da önemli olacaktır.

Yabancı Dil Eğitim Ağı ve Kursları Merkezi oluşturacağız.
Türkçe, Rusça, Gürcüce, İngilizce, Çince, Korece, Japonca, Farsça ve Arapça gibi farklı dillerde yabancı dil eğitiminin verilmesi, kapsamlı kursların düzenlenmesi de temel hedefler arasındadır.

Kafkasya ve Orta Asya Öğrenci Olimpiyatları organize edeceğiz.
Dil, Edebiyat, Matematik, Müzik ve Resim gibi farklı bilim ve sanat alanlarında Kafkasya ve Orta Asya'daki akraba topluluklardaki üniversite öğrencilerinin de aktif katılımını içeren öğrenci olimpiyatları düzenlenecektir.

Kafkasya ve Orta Asya Ülkeleri Tarih, Coğrafya ve Çevre Araştırmaları ve Dokümantasyon Merkezi inşa edeceğiz.
Her ülke için ayrı bir masa oluşturulmalıdır. Coğrafya kaderimiz, çevre ise yaşam alanımızdır. Ayrıca Kafkasya ve Orta Asya ülkelerinin tarihi ve kültürel kaynakları bakımından her türlü dokümantasyon bu merkezde toplanacaktır.

Türkiye Aşıkları – Ozanları Okulu ve Türk Dünyası Aşıkları – Akınlar – Kayçılar Festivali düzenleyeceğiz.
Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan başta olmak üzere ilgili ülkelerin katılımcı gençlerinin aşıklar festivalinde bir araya getirilmesi de planlanmaktadır.

Ülkemizin en önemli sorunlarından biri de nitelikli mezun sorunudur. Dış paydaşlarımız yeni mezun öğrencilerimizin çalışma hayatındaki ilk 1 yılını verimsiz ve dolayısıyla kayıp yıl olarak görmektedir. Bu nedenle, 2 yıl üzerinden 4 dönem eğitim alan öğrencilerimizin, son 4. dönemi tamamen kendi birimiyle alakalı kamu veya özel sektörde geçirmelerini sağlayacağız.  Benzer şekil de 4 yıl veya üzeri eğitim veren birimlerimizde (gelecekte kurmayı planladığımız Veteriner Fakültesi gibi) ise son yılının sahada geçirmelerini sağlayacak şekilde birim programlarını güncelleyeceğiz. Bazı programlar için buna imkan bulamadığımızda gelişmiş gerçeğe yakın simülasyon programlarıyla öğrencilerimize deneyim kazandıracağız.

Üniversitelerde eğitim kalitesi konusunda en önemli somut göstergelerden birisi de mezunların istihdam oranıdır. Bunun istatistiki olarak takibi üniversitenin, gelecekteki eğitim-öğretim stratejik planını yapmada önemli bir rol oynayacaktır. Bu nedenle Ardahan Üniversitesi'nden mezun olan öğrencilerin kariyer durumlarını takip eden bir "Mezunlar Ofisi" kurularak her yıl mevcut programların istihdamlı mezun potansiyeli izlenecek, ülke ihtiyaçları doğrultusunda yeni programların açılması konusunda çalışmalar yapılacaktır. Kendine ait bir web ara yüzü olacak olan bu ofisin sayfasından mezunların istihdam verileri güncellenerek paylaşılacaktır.

Ardahan Üniversitesi öğrenci profilinin neredeyse %90'ı doğu ve güneydoğu Anadolu illerinden gelen düşük gelirli ve bazen de sosyal uyum sorunu yaşayan öğrencilerden oluşmakta, yaklaşık %5'lik bir öğrenci kitlesi ise Kafkasya coğrafyasından gelen öğrencilerden oluşmaktadır. Bu öğrencilerimiz için sosyal uyum ve entegrasyon ile uluslararası öğrencilerle birlikte yaşam kültürlerini kazanabilmeleri için oryantasyon eğitimlerine de ağırlık verilecektir. Bu açıdan öğrenci temsilcileriyle birlikte sık sık bir araya gelerek öğrenci sorunları görüşülecek, öğrenci temsilcisinin senato toplantılarında da bu sorunları paylaşmasına öncelik tanınacaktır.

Ardahan Üniversitesi'nde öğrenciler ve personel için sosyal eğlence-dinlenme mekânları oluşturulması büyük bir öncelik olarak görünüyor. Kampüs içinde banka, ptt, kargo, market, ulaşım, spor ve barınma olanaklarının ivedi olarak sağlanması ve var olan olanakların geliştirilmesi gerekmektedir. Bu ihtiyaca cevaben Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi (ÖSEM) acil olarak inşa edilecek, tüm öğrenci kulüpleri bu merkez çatısı altında toplanacak ve kampüs içinde ivedi olarak kamu ve sivil kuruluşlarına hizmet verecek bir kongre ve kültür merkezi inşa edilecektir.

Ardahan üniversitesine kayıt yapan her öğrenci ve göreve başlayan her akademik ve idari personel mutlaka 1 fidan dikimi yapacağı ve benzer şekilde Ardahan üniversitesinden mezun olan her öğrenci ve başka kuruma geçen veya emekli olan her akademik ve idari personel 1 fidan dikimi yapacağı koca bir Ardahan Üniversitesi Ormanı oluşturulacaktır.

Öğrencilerin spor yoluyla sosyal uyumlarının sağlanması bilindiği üzere hükümet politikaları açısından da benimsenen ve desteklenen bir husustur. Bu açıdan nitelikli sporcular yetiştirme, yıl boyu sportif müsabakalara destek verilmesi, spor olanaklarından 24 saat faydalanmanın sağlanması, üstün yetenekli sporcular yetiştirme açısından ayrı bir birimin tesisi, engelli spor kulübünün kurulması gibi konularda ivedilikle gerekli çalışmalar yapılacaktır.

Kampüs içinde yürüyüş yollarının dizaynı, açık saha tenis ve basketbol sahalarının oluşturulması ve diğer sportif etkinlikler için kapalı spor salonu yanında açık alan spor kompleksi inşa edilecektir.

Doğa ile iç içe Yenisey Kampüsü'nde derhal 3-6 yaş grubu arasındaki çocuklara her türlü sosyal, kültürel ve okul öncesi eğitimin verileceği, profesyonel eğitmenlerin görev alacağı bir ARÜ Çocuk  Evi yapılacaktır. Kampüs alanında ormanlık alana yakın, doğa ile içi içe bir çocuk evi ile sosyo-kültürel faaliyet ve paylaşımların yapılacağı çocuk kulübü ve çocuklarımızın eğitim faaliyetlerine ek destek sağlayacak bir etüt merkezi personelin en zaruri ve acil ihtiyaçları arasındadır.

Yalnızçam Kayak Merkezi'nde ARÜ kamp merkezi oluşturacağız.

Ardahan Üniversitesi'nde bir merkez kütüphane bulunmamaktadır. 7/24 hizmet verecek, ulusal ve uluslararası bilimsel ders kitapları ve her türden araştırma kitapları ile edebi eserlerin öğrenci ve personelimizin hizmetine sunulacağı, hedef 1 milyon kitap mantığıyla yola çıkılarak bir merkez kütüphane inşa edilecektir.

Ardahan Üniversitesi'nin Halil Efendi Mahallesi'nde bulunan ve üniversitenin ocağını oluşturan MYO binası ve çevreleyen alan üniversiteye ait olmayan, yaklaşık 25 yıl sonra Köy Hizmetleri'ne geri verilecek olan geniş bir sahadır. Ardahan'ın en sağlam zeminine sahip olan bu alanın üniversiteye devri konusunda çalışmalar yapılacaktır. Bu mümkün olduğu takdirde üniversitenin ikinci bir kampüs alanı burada yapılandırılacaktır. Üniversitenin 2 yıllık eğitim veren tüm Meslek Yüksek Okulları burada yeniden inşa edilecek ve iki adet binada toplanacak, çevre düzenlemesi yapılacak, ayrıca burada çalışacak personelimiz için yeni lojmanlar yapılacaktır. Var olan misafirhane kompleksi ise ARÜ Çocuk Evi olarak planlanacaktır. MYO kampüsü Ardahan Üniversitesi için vazgeçilmez öneme sahiptir ve var olan kampüs alanının genişletilmesi için de çalışmalar yapılarak tüm kampüs ağaçlandırılacaktır.

Çok kıymetli misafirler,

Ortak bir akılla Ardahan Üniversitesi’ni birlikte yönetmek için desteklerinizi bekliyorum. Bu vesileyle bir çatışma ortamı değil, demokratik bir şölen havasında geçmesini arzuladığımız rektörlük seçiminin tüm adaylar, akademisyenler, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hepinize sağlık ve huzur diliyor, saygılar sunuyorum.''şeklinde konuştu.


08:13, 18.06.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500