Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » DAP BİRAZDA ARDAHAN DERELERİNİ GÖRSE!

DAP BİRAZDA ARDAHAN DERELERİNİ GÖRSE!

 Fotoğraf

Ardahan dereleri taşkın nedeniyle, her yıl yüzlerce hektar toprağı koparıp götürürken, yetkililer sadece sesiz kalmakla yetiniyorlar. Bu alanda ciddi hiç bir çalışmanın olmaması DSİ ve DAP gibi kurumların Ardahan’ı ne kadar ihmal ettiğinin kanıtı olarak gösteriliyor.

DAP kapsamındaki bütün iler hizmet alırken, Ardahan’ın ihmal edilmesi halk tarafında tepkilere neden oluyor.

DAP İDARESİ’NİN DESTEĞİYLE ERZİNCAN VASGİRT DERESİNE REKREASYON DÜZENLEMESİ YAPILIYOR
DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler, Vasgirt Deresi kenarında Rekreasyon Projesi’nin uygulanacağı alanda incelemelerde bulundu.
Erzincan İli Kavakyolu Beldesi Belediye Başkanı Fikret Keskin’in davetlisi olarak, beraberinde rekreasyon projelerinden sorumlu Peyzaj Mimarı Fatih Aydoğdu’yla birlikte Kavakyolu’na giden DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler, Başkan Keskin’den proje uygulamaları hakkında bilgi aldı ve düzenlenecek rekreasyon alanında incelemelerde bulundu.
Kesiş Dağı eteklerinde bulunan Vasgirt Deresi’ne yaptığı incelemenin ardından bir değerlendirmede bulunan DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler, İdare olarak, bölgede yeşil alan varlığının artırılmasına önem verdiklerini söyledi. Güler, “Türkiye’nin batısında ne türden sosyal imkanlar varsa doğusunda da olması gerektiğini düşünüyoruz. Yaşamı kolaylaştıran ve renk katan sosyal alanların oluşumuna önayak olduğumuz için mutluyuz. Düzenlenecek alanın Kavakyolu ve Erzincan halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Vasgirt Deresi rekreasyon alanı işinin çok yakında ihalesinin yapılacağını ve yer tesliminin ardından çalışmalara hızlı bir şekilde başlanacağını kaydeden Kavakyolu Belediye Başkanı Fikret Keskin, “Hayalimiz olan bir projeyi bu yılın sonunda vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız” dedi. Başkan Keskin, “Bu proje Kavakyolu ilçemiz açısından büyük önem taşımaktadır. Çünkü, doğal bir alanı yaşam alanına çeviriyoruz. Çalışmalarımızda sona geldik. Kısa bir süre sonra burası bambaşka bir görünüme kavuşmuş olacak” dedi.
80 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek projenin finansmanının tamamı DAP idaresi tarafından karşılanacak.

REKREASYON ALANINDA NELER OLACAK?
Kavakyolu rekreasyon alanı tamamlandığında alan içerisinde; spor tesisleri, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, yapay şelale, dinlenme alanları, mescit, WC, engelli çocuk oyun alanı, bisiklet yolu ve kaykay alanı gibi bölümler yer alacak.


07:51, 16.06.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500