Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BAKAN ARSLANDAN, ARDAHAN’A TÜNEL MÜJDESİ

BAKAN ARSLANDAN, ARDAHAN’A TÜNEL MÜJDESİ

 Fotoğraf

BAKAN ARSLAN, AKTAŞ SINIR KAPISI KARAYOLUNUN TEMELİNİ ATTI..!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çıldır ilçesindeki Aktaş sınır kapısı karayolunun temel atma açılış töreninde açıklamalarda bulundu.
Çıldır ilçesindeki Aktaş sınır kapısı karayolunun temel atma töreninde konuşan Bakan Arslan, "Dünyada ticaretin, ekonominin olmazsa olmazı ulaştırma projeleridir. Türkiye Cumhuriyeti bulunduğu coğrafya nedeniyle hep Orta Asya ile Avrupa arasında, Ortadoğu ile Kafkaslar arasında köprü konumundadır denilir. Denilir de? Eğer siz bu köprü konumunuzdan yararlanmıyor iseniz, eğer siz bu köprü konumunun hakkını vermiyor iseniz coğrafya olarak köprü olmanın bir anlamı yok. Son 13 yıldır Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu vizyon ve onun ekibinin ortaya koyduğu gelecek hedefleri çerçevesinde biz ülkemizin bu pozisyonundan yararlanıyoruz, yararlanmak adına adım atılması gereken bütün adımları atıyoruz. Bütün bu adımları atarken ve özellikle ulaştırma alanında liderimiz Binali Yıldırım idi ulaştırma Bakanımız olarak. Onunla birlikte ülkeye bir çok proje kazandırıldı ve kazandırılmaya da devam ediyor." dedi.
Bakan Arslan, bu coğrafyanın köprü koridorundan yararlanılmasının temel kaynağının ulaştırma koridorlarının tamamlanmasından geçtiğini söyleyerek, "Orta Asya’dan Avrupa’ya uzanan ulaştırma koridorlarını ister demiryolu, ister karayolu, ister deniz yolu, ister hava yolu. Ulaştırma koridorlarını tamamlarsanız dünyanın ulaştırma ile ilgili ticaretini kendi üzerinizden bir yerden bir yere sevk eder hale gelirseniz işte bu konumunuzdan yararlanmış olursunuz. O yüzden Ardahan, Kars, Iğdır Serhat’tı bekleyen şehirler olmaktan çıkıyor, serhat’ta olmanın aVantajından yararlanarak ülkemize hizmet eden iller haline geliyor. Sınır kapısını açmakla yetmez, sınır kapısını bölünmüş yolla bağlarsanız, 20 kilometrelik mesafeyi 16 kilometreye düşürürseniz, eğer dağları delerek geçmeniz gerekiyor ise ve bunun için Mozeret tünelini 2300 metrelik çift tünel yaparsanız işte bunun hakkını verirsiniz. Biz burayı bölünmüş yol yaptığımız gibi Çıldır’dan Kars’a, Ardahan’a, Karadeniz’e ve Ortadoğu’ya kadar uzanan ulaştırma koridorlarını da yapacağız. Bunların hepsini bölünmüş yolar haline getireceğiz ki bu coğrafya bu konumundan yararlansın ve ülkemizin her yerine hizmet etsin." diye konuştu.
SAHARA TÜNELİ BÖLGENİN KURTULUŞU
Ilgar ve Sahara tünelinin çok anlamlı olduğunu söyleyen Arslan, ’’Ilgar tünelinin çok anlamlı olmasının sebebi? Gürcistan ve Kuzey Kafkasya üzerinden gelen bütün yük hareketlerini Ardahan üzerinden, Kars’a, Iğdır’a, oradan İran’a ve Ortadoğuya indirecek bir ana koridorun tamamlayıcısı ve onun için çok önemli. Sahara tünelini bölgemizin kurtuluşu olarak görüyoruz. Karadeniz’i İran üzerinden İslamabat’a, Afganistan’a bağlayacak bir koridor. Kars, Iğdır, Ağrı ve Van üzerinden Orta doğu’ya bağlayacak bir koridor. Ulaştırma ana koridorlarını ne kadar gerçekleştirirseniz, ticareti bölgeniz üzerinden ne kadar hareketli hale getirir ve Lojistiği bölgenizde ne kadar yaygınlaştırırsanız ekonomik kalkınma da ve Ticaretin gelişmesi anlamına gelir. Kars, Ardahan Iğdır 1000 yıldır bu coğrafya’da Kürt, Türk, yerli, Azeri ve Terekeme dememiş kardeş olarak yaşamış. Bu coğrafyadan haykırıyoruz ve diyoruz ki bu coğrafya 1000 yıldır birliğin ve beraberliğin, kardeşliğin ne demek olduğunu ispatlamış bir coğrafyadır. Bu coğrafya bu ülkeyi karıştırmak isteyenlere diyor ki 1000 yıldır yaptığımız bu kardeşliği görün, aramıza nifak tohumu ekmeye çalışmayın, boşuna uğraşmış olursunuz. Dün olduğu gibi bugün de bu birliğimiz, kardeşliğimiz ve beraberliğimiz devam edecek.’’ Şeklinde konuştu.
GÖÇMEN KUŞLARIN KORUNMASI İÇİN SES PERDESİ
Bakan Arslan karayolu yapımı esnasında göçmen kuşların zarar görmemesi için ses perdesinin yapılacağını söyleyerek, "Aktaş gölü göç yolu üzerinde olan birçok kuşu ve hayvanı barındıran bir yer. Biz Ulaştırma Bakanlığı olarak yaptığımız bütün projelerde özellikle çevreye olan hassasiyetimizi gösteriyoruz. Bundan sonrada gözeteceğiz. Orada belli bir mesafede ses perdesi olması gerekiyor ki araçların sesi kuşları rahatsız etmesin. Bu kapsamda onu da yapacağız hayırlı uğurlu olsun." dedi.


07:41, 12.06.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500