Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN PAŞASINI KAYBETTİ

ARDAHAN PAŞASINI KAYBETTİ

 Fotoğraf

1974 Yılında ki Kıbrıs Barış Harekatına katılan üstün başarılar elde eden ve ayrıca Güney Doğu da da  büyük hizmetleri olan  emekli Tüm General İsmet Avşar bu sabah tedavi gördüğü GATA’da hayata gözlerini yumdu.
Gazetemizin sahibi ve genel yayın yönetmeni Mehmet Doğu Avşarın’da amcası olan merhum İsmet Avşar'ın emekli olmasına rağmen TSK içinde saygın bir konumu vardı. Emekli olduktan sonra Ankara Oran Sitesinde ki evinde günlerini geçirdi.

Gata Gülhane Askeri Tıp Akademisi
Hastanede  iki sefer kalp ameliyatı geçiren İsmet paşa Doktorların  tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Tüm General İsmet Avşar,  05.08.1985 yılında
Ağustos Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları ile, Tüm Generalliğe terfi etmişti.
son olarak Kayseri Yurt içi doğu bölge komutanı olarak görev yaptı.
Avşar, Ardahan- Hoçvan Samanbeyli köyünde dünyaya geldi. Bilge bir babanın 4 oğlundan biri olan babası Hacı İbrahim Avşar devrin en önemli alimlerindendi.

3 kız, 6 da erkek evlad sahibi babası okuma yazmaya çok önem veren biriydi 9 çocuğunun yanı sıra yeğenlerini de okutmuştur.

İsmet Paşa ise  1 kız, 1’de erkek çocuk babasıydı.


Biz de Doğu Güneşi Gazetesi çalışanları olarak  amcamız, İsmet paşamıza  vatana ve millete olan  buyuk hizmetlerini hiç unutmaya cağımıza söz veriyoruz.  Ardahanımızın gururu  ve değerlı aile büyüklerimiz dendi. bu buyuk kayıptan dolayı basta  Türk halkı olmak üzere tüm Ardahanlıların ve tüm  Avşar ailesine başsağlığı diliyoruz.

EDİTÖR; HİKMET BAŞAR


06:27, 07.06.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500