Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN'I ARDAHANLILARDAN DAHA İYİ ANLATILAR

ARDAHAN'I ARDAHANLILARDAN DAHA İYİ ANLATILAR

 Fotoğraf

Garanti Bankası’nın 2002’den bu yana düzenlediği Garanti Anadolu Sohbetleri’nin 104. buluşması, Ardahan’da gerçekleştirildi. Toplantıda, Ardahan’ın sosyal ve ekonomik gelişme alanları; turizm, hayvancılık, bölgenin ve geleceğin stratejileri odağında, uzman konuşmacılar tarafından ele alındı. Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat’ın yönettiği toplantının açılış konuşmasını, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere yaptı.

Toplantıda söz alan Turquia.com Genel Müdürü İskender Çayla, Ardahan özelinde çevre, tarih ve turizm konusuna değindi. Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, örgütlenmenin öneminden ve Tire Süt Kooperatifi modelinden bahsetti. Kentsel Strateji Kurucu Ortağı Faruk Göksu, Ardahan’ın gelecek stratejilerini ele aldı. Son konuşmacı İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat ise makroekonomik veriler ışığında şehrin bugününü ve yarınını inceledi.

Açılış konuşmasını yapan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “Garanti Anadolu Sohbetleri’nin 104. buluşması için Ardahan’da olmaktan mutluluk duyuyoruz. Yüksek ovaları, akarsuları, ormanları, zengin çiçek çeşitliliğine sahip yaylalarıyla Ardahan, keşfedilmeyi bekleyen bir doğa cenneti; kendine has doğal ve tarihi değerleriyle özgün bir şehir… Doğayı, tarihi ve kültürel zenginlikleri koruyan, şehri özünden uzaklaştırmadan, özelliklerini muhafaza eden bir turizm ile Ardahan çok farklı bir noktaya ulaşabilir. Hayvancılık alanında potansiyele sahip Ardahan’ın gereken başarıyı yakalayabilmesi için ise iyi örnek teşkil eden projelerin çoğaltılması, ortak iş yapma ve kooperatifçilik geleneklerinin güçlendirilmesi gerekiyor. Ayrıca Ardahan’ın, TOBB’un öncülüğüyle onarılan ve rehabilite edilen sınır kapıları için hedeflediği geçiş sayılarına ulaşmayı beklediği belirtiliyor. Özellikle Çıldır Aktaş kapısına ulaşan karayolları ve tüneller de tamamlanırsa Ardahan ve bölge, lojistik ve ekonomik anlamda sıçrama yaşayabilir. Toplantımızın, Ardahan’ın geleceğine yeni açılımlar getiren, somut katkılara vesile olan gelişmelere yol açmasını gönülden diliyoruz.” dedi.


10:04, 28.04.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500