Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » DÜNDEN BUGÜNE ARDAHAN VE REKTÖR KORKMAZ’IN SÖZLERİ

DÜNDEN BUGÜNE ARDAHAN VE REKTÖR KORKMAZ’IN SÖZLERİ

 Fotoğraf

Rektörden tepkisiz topluma tepki:ZIKKIM YİYİN
Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, ÖSS sonuçları açıklandıktan sonra konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu durumun kendisini derinden üzdüğünü, ancak asıl üzen durumun, durumu adeta kanıksayan toplumun tepkisiz kalması olduğunu ifade etmişti. Bazı şeylerde şok uyarmalar gerektiğini, bu nedenle ÖSS sonucunun bu tabloyu ortaya koyduğu gün siyah kurdele takılması gerektiğini belirten Korkmaz, sonuçların açıklanmasının ardından yaşadığı olayı şöyle anlatmıştı: “Sonuçlar açıklandığının ertesi günü Ardahanlılar, yani hiçbir şey olmamış gibi beni kuzu yemeye davet etiler. Dedim ki, 'Zıkkım yiyin. Yani kuzu yemeseniz ne olur.' Yani bugün siz yas tutmanız lazım, bugün siyah kurdele takmanız lazım, bugün gazeteler siyah çıkmalıydı. Bu toplum, bu insanlar, bu kanıksanmış öğretilmiş çaresizliğin farkına varmalı. Bu çocuklar her yıl sonuncu olmuşlar diye aşağılanıyorlar. Bu durum bir kader değildir. Onun için bugün yas tutalım dedim. Bunun altını çizmek istiyorum.” dedi.

Bu sözler üzerine  mikrofonu uzatığımız Ardahan halkı ise şunları söyledi‘’ Rektör bey, o dönemde kendi başarısızlığını adeta Ardahan halkına  mal ederek Ardahanlılar zıkkım yesin idyeceğine Ardahan Üniversitesini son sıralardan nasıl  2. yaptığının hesabını versin. kendisi  bizi eleştirene kadar Üniversitenin kapısına siyah kurdele bağlayarak yas tutması gerekmez mi?’’ diye soruyorlar.
Bu haberi önemli bulduğumuzun bir diğer nedeni ise o günden bu güne kadar ne eğitim de ne de diğer alanlarda değişen bir şeylerin olmayışı.
o gün yazılanları siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam ediyoruz;

“Ekonomik, sosyal ve kültürel hayattaki gerilemeden kim sorumluysa, bu çocukların başarısızlığından da o sorumludur.”    Ardahan'da görev yapan öğretmenler ve müfettişler 'ekonomik kaygılar nedeniyle çocuklarıyla ilgilenmeyen velileri', üniversiteye giremeyen öğrenciler ise 'Göreve gelir gelmez tayin isteyen öğretmenleri' suçluyor. Başarısızlığın nedeni raporlu öğretmenler ve boş sınıflar olsa da Ardahanlının açıklaması da yabana atılmayacak cinsten: “Ekonomik, sosyal ve kültürel hayattaki gerilemeden kim sorumluysa, bu çocukların başarısızlığından da o sorumludur.” Kente akşam saatlerinde giriyoruz; sanki şehir terk edilmiş gibi; caddelerde tek tük insanlar yağmura rağmen son derece yavaş ve ağır adımlarla yürüyor. Kahvehaneler içerisinin kalabalığına rağmen 'düşüncelere' dalmış dışarı bakan insanlarla dolu. Görünen bu, ama bir süre sonra anlıyorsunuz ki; şehrin insanıyla şehrin dokusu gerçekte birbiriyle hiç örtüşmüyor. Şehrin insanı ürküten 'ıssızlığı'na rağmen, insanları içe kapalı değiller, tutucu değiller, yabancı yüzlere kuşkucu hiç değiller. Evet Ardahan'dayız. 2000'den bu yana bu ilin üniversite giriş sınavlarında neden hep son sıralarda yer aldığını, son dört yıldır da neden hep en sonuncu, en başarısız il olduğunu anlamak için... İlk olarak Öğretmen Evi'ne gidiyoruz; bazı müfettişlerle, öğretmenlerle görüşüyoruz, sonra sokaklara çıkıyoruz; şehirdeki esnafla, taksi şoförleriyle, öğrencilerle konuşuyoruz... Sonra yine dönüp resmi makamları dinliyoruz. Ardahan'da görev yapan öğretmenler, müfettişler 'ekonomik kaygılar nedeniyle çocuklarıyla ilgilenmeyen velileri', üniversiteye giremeyen öğrenciler ise 'Göreve gelir gelmez tayin isteyen öğretmenleri' suçluyor.
KAYNAK; EĞİTİM GAZETESİ VE ON5YİRMİ5


02:27, 28.03.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500