Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » MİLLETVEKİLİ YILMAZ KAYSERİ'DE KONUŞTU

MİLLETVEKİLİ YILMAZ KAYSERİ'DE KONUŞTU

 Fotoğraf

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Kayseri’de yaptığı açıklamada son günlerdeki terör olaylarına değinerek “Kendi vatanımızda tedirgin olduk.” dedi.

Kayseri İl Başkanlığını ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, İl Başkanı Feyzullah Keskin ve partililer tarafından karşılandı. Konuşmasına, Çanakkale’de şehit düşen tüm askerlere minnet duyduklarını dile getirdiğini söyleyerek başlayan Yılmaz, son zamanlardaki terör saldırıları ile ilgili şunları söyledi:
“Ülkemiz bugün karanlık bir süreçten geçiyor. Terör almış başını gidiyor. Ankara ve Türkiye’nin hiçbir yeri sakin değil. Kendi vatanımızda maalesef tedirgin olduk ve ağzımızın tadı kaçtı. Kendi öz yurdumuzda adım atarken iki defa düşünüyoruz. Böyle riskli ve acılı bir dönemden geçiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak terörü en şiddetli şekilde kınıyoruz. Terörün hiçbir gerekçesi olamaz. Hiçbir şey terörü meşru kılamaz. Dolayısıyla terörle gidilecek hiçbir yerin olmadığını belirtmek istiyoruz. Ülkemizin böyle bir saldırıya maruz kalması kabul edilebilir bir durum değildir. Ben inanıyorum ki Türkiye’yi seven milyonlarca insan var ve biz bu durumları defedeceğiz. İnsan gibi yaşamak istiyoruz. Kendi yurdumuzda korkutulmak, sindirilmek ve hayat tarzımızın değişmesini istemiyoruz.”

“DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASINI DESTEKLİYORUZ”

Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, bir basın mensubunun, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusuyla ilgili sorusuna da, “Biz kürsü dokunulmazlığı dışında milletvekillerinin herkesin bütün dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda böyle bir şey gerekirse destekleyeceğiz. Batıda kürsü dokunulmazlığı kutsal çünkü insanların kürsüde söylediği ve yaptığı yorumlardan dolayı sorumlu tutulmamaları gerekiyor.” şeklinde yanıt verdi.

Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, il başkanlığı ziyaretinin ardından, Melikgazi CHP il binası önünde, vatandaşa Çanakkale menüsü dağıttı.
KAYNAK; MİLLİYET


09:12, 20.03.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500