Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ATSO ÖDEVİNİ YAPMAYINCA, KARS IĞDIR'A GİTTİ

ATSO ÖDEVİNİ YAPMAYINCA, KARS IĞDIR'A GİTTİ

 Fotoğraf

Büyük bir umutla açılan Aktaş sınır kapısı değim yerindeyse sinek avlıyor. Türkiye’nin 3. Büyük kapısı olarak sahneye çıkan Aktaş Gümrük Kapısında tam bir hayal kırıklığı yaşanılıyor. Ticaretin yapılmadığı kapınının neden açıldığı ise Ardahanlıların sorduğu sorular arasında yerini aldı. TOBB ‘liği desteğiyle açılan  Çıldır Aktaş Sınır Kapısı 2016 sınır ticareti yapılacak kapılar arasında yer almadı. Ayrıca sınır ticareti için  Aktaş sınır kapısına 100 km uzaklıktaki Kars ili  ise 250 km uzaklıktaki  Iğdır’daki  Dilucu sınır kapısına bağlandı. Yani Kars sınır ticaretini Iğdır üzerinde yapacak.

Ardahan’da Posof Türk gözü sınır kapısı ticaret yapılacak kapılar kapsamına alınırken, Aktaş sınır kapısının bu kapsamın  dışında tutulmasına bir anlam verilemedi. Bu konuyla ilgili sorulara soruyla karşılık veren Ardahan ticaret ve sanayi odası Başkanı Çetin Demirci, bu sorunun cevabını öğrenmeye çalışacaklarını ve bu kapının ticaret kapsamına alınması için uğraşacaklarını dile getirdi.  Kars’ın Aktaş’a ve Ardahan’a olan mesafesi Iğdır’a göre çok daha az olmasına rağmen neden sınır  ticareti  Iğdır üzerindeki Dilucu sınır kapısını uygun buldular sorusunu da yanıtsız bıraktı.

Gazetemizin sahibi Mehmet Avşar’ın çabalarıyla kurulacak olan hayvan borsası çalışmaları nedeniyle Başkan Çetin Demirci’inin kuyumcu dükkanın da cumartesi günü yapılan görüşmede  Demirciden öğrendiğimiz bu konu bir Ardahanlı olarak bizleri de üzmüştür. Ancak demircinin oda olarak bu konudaki ödevlerini ihmal ettiği ayan beyan ortada olduğuna da şahit olduk. Öyle ki, Aktaş sınır kapısının bu kadar işlevsiz olmanın nedenlerini bile bilmeyecek kadar sorunlardan uzak olduğunu da kanıtlamış oldu.


07:31, 20.03.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500