Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » POSOF'UN HER YERİNDE ÇALIŞMA VAR

POSOF'UN HER YERİNDE ÇALIŞMA VAR

 Fotoğraf

POSOF Belediye Başkanı Cahit Ulgar 2016 yıllı Posof için yatırım yıllı olacağını kaydederek, göçün önüne geçebilmek için  Posof halkından yardım talep etti.

Ulgar, gazetemize yaptığı açıklamada, Posof’un  dünyanın cennet köşelerinden biri olduğunu vurgulayarak, bu cennet parçasının düşman elinde ne zorluklarla kurtarıldığını uzun uzun anlatı. Bu yüzde tüm Posofluların memleketine  sahip çıkmaları gerektiğine işaret etti.  Posof’un en büyük sorunu göç olduğunu dile getiren Ulgar, devletin hizmet bağlamında gereken her şeyi yaptığını fakat halk olarak biz Posofların ve dolayısıyla Ardahanlıların üstümüze düşen görevi yapamıyoruz  eleştirisinde bulundu.

DAP ile görüşmelerde bulunduğunu ifade eden Ulgar, Yurtbekler köyü yakınlarında bulunan belediyeye ait 100 dönümlük çayır alanı için tarım köyü projesini hayata geçirmeyi planladıklarını belirti. bu alanda seracılık başta olmak üzere bahçe meyveciliğine ağırlık verileceğini kaydetti. Bunun da Posof ekonomisine ciddi katkıları olacağını ifade ederek bu bağlamda tarımla uğraşanlar içinde örnek proje niteliğinde olacağını sözlerini ekledi.

POSOF’A TAM DONANIMLI DEVLET HASTANESİ
Yakında temeli atılacak olan Posof devlet hastanesi için yer temin ettiklerini dile getiren ulgar, bu hastanenin faaliyete geçirilmesiyle birlikte Posof ilçesinde sağlık sorunun coğrafyanın olumsuz etkisine rağmen çözüleceğini kaydetti.

KUM ELEME TESİSİ
Posof’un her ihtiyacını fazlasıyla karşılayan devasa kum eleme tesisinde  bizleri gezdirirken işini aşkla yapmanın huzuruyla yüksek kum tepelerini göstererek bu tepelerin üretiminin lafla yapılmadığını belirterek kum üretmenin zorluklarını ve bu tesisi kurarken kaynak bulmanın kolay olmadığını ifade etti. Ulgar, ‘’ tesisimizde sadece Posof’a değil tüm bölgeye yetecek kum potansiyeli bulunmaktadır. Bu sene beton santralin ide aynı bu alana kuracağız çünkü bu önemli bir eksiğimiz. Posof’u bu yıl Allah’ın  izniyle şantiyeye çevirmeyi planlıyoruz. Bunun yanı sıra mesire alanımızda bir dizi çalışma yaptık yollarımızı genişlettik, kamelyalar yaptırdık.  Posof’un geleneksel seyranları bu alanda çok daha coşkulu ve problemsiz hayat bulacaktır. Yaptığımız çalışmalar ve düzenlemeler sayesinde   Bu yıl 19 mayıs gençlik ve spor bayramımız çok daha rahat bir ortamda kutlanacak. Ardahan’daki lezeti kür benzeri bir tesis de bu alanın en stratejik noktasında yapılacak. Özelikle yaz aylarında  kafa dinlemek ve iş yorgunluğunu üstünde atmak isteyen vatandaşlarımız için bir dinlen gâh yeri olacağından sosyal aktivitelerin bir kısmını karşılayacak nitelikte oluşu da göçe zorlanan gençlerimizi  bir nebze de olsa durduracaktır.’’ Şeklinde konuştu.


09:23, 10.03.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500