Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » 4 YILDIR İŞSİZ OLAN SURYELİ GENÇ GAZETEMİZ SAYESİNDE İŞ SAHİBİ OLDU

4 YILDIR İŞSİZ OLAN SURYELİ GENÇ GAZETEMİZ SAYESİNDE İŞ SAHİBİ OLDU

 Fotoğraf

İş için Ardahan’a gelen 21 yaşındaki Suriyeli genç hiçbir yerde iş bulamayınca son çare gazetemize gelerek yardım isteyen ali maraz adındaki genç, gazetemizin çalışanları dört bir yanda aliye iş bulmak için çaba harcadılar.

Son olarak gazetemizin sahibi Mehmet Avşar Ankara’da besicilik yapan aslen Ardahanlı olan  Yavuz Kahramanın yanında  maraza iş buldu. İş adamı Kahraman Maraza  ayda 1500 tl. aylık vereceğini söyledi. Bu gün Ardahan mal meydanında aldığı hayvanları kamyonlara yükledikten sonra, kahramanla birlikte Suriyeli ali Ankara’ya gitmek için yola koyuldular.

Yaklaşık 4 yıldır Türkiye’nin hemen hemen her iline iş bulmak için gittiğini söyleyen maraz, bazen kötü bir patronun hakkını vermeyişinde, bazen de eksik ücret aldığını ifade etti. İş bulduktan sonra gözleri ışıl ışıl parlayan maraz ali gazetemizin çalışanlarına matbaamızın misafirhanesinde  misafir edildiği için ve kendisine iş bulduğumuz için defalarca teşekkür etti. Maraz Almanya’da da arkadaşlarının olduğunu oraya gitmek istemediğini söyleyerek şunları söyledi,’’Almanya’daki arkadaşlarla internet üzerinde görüşüyorum. Arkadaşlar orada koşulların çok zor olduğunu söylüyorlar. Türkiye de iken çok daha iyi koşullarda yaşadıklarını söylüyorlar. Hepsi de Türkiye’den gittikleri için çok pişman’ ’dedi.

TÜRKİYEDE DİLENCİ ÇETELER SURYELİLERE DİLENCİLİK YAPTIRIYORLAR
Ali maraz ‘’Türkiye’de bazen çeteler Suriyelileri ağına düşürüyorlar ve onlara dilencilik yatırtıyorlar. Ellerine de birer kağıt tutuşturuyorlar çok ağır hasta oldukları gibi bir şeyler yazdırıyorlar. ’diye konuştu.
Maraz ali Türkiye’de geçici kimlikle dolaştığını, yakın da vatandaş olmayı istediğin ve bir daha Suriye’ye dönmeyi düşünmede iğini ifade etti.


03:26, 07.03.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500