Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ÇILDIR PROJELERLE BÜYÜYECEK

ÇILDIR PROJELERLE BÜYÜYECEK

 Fotoğraf

Çıldır belediye Başkanı Yakup Azizoğlu 15 nisan 2016 ‘dan itibaren projelerini bir bir hayata geçirmeyi planlığını ve 2016 yıllı kendileri için yatırım yıllı olacağını açıkladı.
Azizoğlu gazetemize yaptığı açıklamanın satırbaşları şöyle;

MODERN RUS PAZARI YAPILACAK

Başkan Azizoğlu, ‘’mevcut haliyle  haftada bir gün kurulan pazarın halkımıza ve esnafımıza hiçbir faydası olmamakla beraber ilçemizin ekonomisine darbe vurmaktan başka hiçbir yarar sağlamamaktadır. Yeni bir Pazar alanı inşa edeceğiz. Pazarda 16 adet dükkan yer alacak. Bu dükkanlar 45 ile 85 mt’2 büyüklüğünde olacaktır. 6 adeti başta komşumuz Gürcistan olmak üzere yabancı uyruklu pazarcılara  ayrılacaktır. Geriye kalan 10 tanesi ise Ardahan nüfusuna kayıtlı yerli esnafımıza ihale yoluyla verilecektir. Bu dükkânların temeli 15 nisanda itibaren atılacak. Bitiğinde haftanın yedi günü Pazar açık olacaktır.

ÇILDIR GÖLÜ PROJESİ

Çıldır gölü projesinin yeni olmadığını belirten Azizoğlu, çeşitli engellere takıldığı için geciktiğini, ancak bu engellerinde aşıldığını vurgulayarak, bu projenin başlangıç noktası içinde yine 15 nisanı işaret etti.
Azizoğlu,  ‘’SERKA’nın (serhat kalkınma ajansı) katkılarıyla Arpaçay ilçesiyle birlikte bir proje yaptık ve hayata geçireceğiz  inşallah. Bu proje kapsamında çıldır ilçesi hak ettiği turizm potansiyelini yakalayacağını umuyoruz. Butik oteller, kafeler ve ahşap evlerin yoğunlukta olacağı projemiz, SERKA tarafında çok beğenildi. Proje bittiğinde Ciddi anlamda turist çekeceğimize inanıyorum. ’dedi.

MODERN HAYVAN PAZARI YAPILACAK

Bu yıl tüm ilçelerle birlikte Çıldır ‘da da modern  bir hayvan pazarı yapılacak diyen başkan Azizoğlu, bu pazarın yeri içinde çıldır ile aşık şenlik kasabası arsında bir yer tahsis ettiklerini ifade etti. Yine aşık şenlik yolu üzerinde küçük sanayi sitesi inşaatına başlanacağını da kaydetti.

Azizoğlu, mazeret tepesinde mesire alanı, şeytan kalesinde seyir tepesi ve yürüyüş yolları, belediyeye ait dükkanların yıkılıp yeniden yapılması gibi bir dizi projelerini de yine 2016 yıllına sığdırmayı planladığını ifade etti.


06:42, 02.03.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500