Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » DAMIZLIK BOĞALAR SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ

DAMIZLIK BOĞALAR SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ

 Fotoğraf

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne gelen köylüler, damızlık boğalarını indirirken zor anlar yaşadı. Kaçmak isteyen boğaları durdurmak ise zor oldu. Sahiplerinin ellerinden kurtulmak isteyen boğalar ile sahipleri arasında renkli görüntüler yaşandı.

Dağıtımlara Ardahan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Tanı bizat kendisi katıldı.
Tanı’nın verdiği bilgiye göre,  ‘Damızlık Boğa’ dağıtımı ve sunu tohumlamanın yaygınlaştırılması projesine destek amacıyla 78 adet buğa hak sahiplerine teslim edildi. İlerki günlerde bu sayının 400 adetle tamamlanması bekleniliyor.

Tanı ‘’Ardahan  bu bölgenin tarım ve hayvancılık şehri. Ama biz istiyoruz ki bölgenin bu anlamda baş şehri olsun, üssü olsun.
Bunun için Sayın Milletvekilimiz Othan Atalayın  Ardahan ‘nın  tarım ve hayvancılık anlamında, bu bölgenin üssü, merkezi haline gelmesi konusunda her türlü desteği verdiğini, bu bağlamda halihazırdaki modern hayvan pazarının oluşmasında kendisinin büyük katkıları olmuştur. Atalayın  bugünden sonra da desteğini artırarak vereceğini özellikle ifade etmek isterim.’Bundan sonrada yine  Milletvekilerimizle birlikte Ankara’da hangi kapıyı aşındırmamız gerekiyorsa, aşındıracağız. aşındırmaya devam ediyoruz ki ilimize, insanımıza daha iyi hizmet edelim. Bizim üzerimize ne düşerse bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonrada biz Ardahanlılar  adına koşturmaya, Ardahanlıların ayağına hizmetler getirmeye, devam edeceğiz” dedi.
Buğalar hak sahiplerine tek tek isimleri okunarak teslim edildi.

Kamyonlara yüklenen buğalar yeni sahipleriyle birlikte yeni adreslerine doğru yol aldılar.


07:53, 25.02.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500