Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » MİLLETVEKİLİ ATALAY: DÜNYANIN 5'DEN BÜYÜK OLDUĞUNU SÖYLEYEN BİR SOYLU SES VAR

MİLLETVEKİLİ ATALAY: DÜNYANIN 5'DEN BÜYÜK OLDUĞUNU SÖYLEYEN BİR SOYLU SES VAR

 Fotoğraf

Milletvekili Orhan Atalay Ardahan’da vatandaşlarla ak  parti il teşkilatı binasında  bir araya geldi. Atalay iç ve dış gelişmelerle ilgili önemli açıklamalardan bulundu.
Konuşmasını tarihten notlarla sürdüren Atalay, tarih üzerinden de CHP’ye yüklendi.  Ayrıca CHP Ardahan milletvekili Öztürk yılmazın dış politika eleştirisi yönündeki sözlerini de eleştirdi.
Atalay  şanlı ve soylu  bir adam çıktı dünya beşten büyüktür dediği için egemen güçlerin hedefi haline geldi. Vay efendim sen kim oluyorsun da bu sözü söylüyorsun.  Onların düşünmeye korktukları dünyaya ya haykıra haykıra söyleyen tek lider Erdoğan’dır. Şeklinde konuştu.

İşte Atalay’ın konuşmasından satır başları;
‘’ üzerinde yaşayacağımız başka bir vatan yoktur. Vatanımız bizim her şeyimiz. Rahmetli 2. Abdülhamit’in bir politikası vardı o ülkesinde hoşnut olmayanları maaşa bağlar  yurt dışına gönderirdi. Orada  ülkemize baktıklarından ülkemizin değerini daha iyi anlarlardı. Döndüklerinden ise  ülkesine dört elle sarılırlardı.
İSLAM ÜLKELERİNİN SON KALESİ TÜRKİYE’DİR
Bu gün özelikle İslam dünyası son yüzyılın en zor zamanlarını yaşıyor. Bu esasen bir hasat mevsimi,  yüzyıl önce ektikleri tohumlar şimdi meyve verdi ve bu acı meyveler bomba olarak silah olarak, trajedi olarak bu mazlum coğrafyanın mazlum halkının üstüne yağdırılıyor.
Son kale Türki’yedir. Şimdi tüm dikkatler Türkiye üzerinde yoğunlaşıyor. İslam coğrafyasında tek ayakta kalmayı başaran İslam  ülkesini bölüp parçalamak ve yönetmek istiyorlar. Eğer geçmişe dair  elinizde  tutacağınız bir aynanınız varsa geleceğinize daha iyi şekilde yön verebilirsiniz. Geçmişini iyi analiz etmeyenler geleceğini göremezler. O yüzden tarih ilmine ihtiyacımız vardır tarih ilmi hafızamız gibidir. Hafızamız güçlü değilse babamızın ismini bile unuturuz. Çocuklarınızı bile tanımaz hale gelirsiniz. Hafızanız güçlü ise kolay kolay kandırılmazsınız. Zulümlere  maruz kalmazsınız. Bir birey için hafıza ne ise milletler içinde o dur. Gelibolu, Çanakkale şehitliklerine bakın, Üsküplüyü görürsünüz, Diyarbakırlıyı görürsünüz, Bağdatlıyı görürsünüz, Kosovalıyı görürsünüz.
ÇÖZÜM VE BAŞARI BİRLİK VE BERABERLİKTE GİZLİDİR
7 aralık 1914 yılında İngilizler tarihinin en büyük yenilgisini, bizler ise tarihin en büyük zaferini elde etmişiz. Bir rivayete göre 10, 18 bin İngiliz askerini esir almışız. Bütün dünya Çanakkale üzerinde birleşirken biz birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz  için o gün akla hayale gelmeyecek zaferlere imza atmışız. Tarih bize bunu gösteriyor iken tarih bize bu gün kü sorunların çözümü nüde gösteriyor.
İSLAM ÜLKELERİNE İSLAM BARIŞ GÜCÜ KURULMASINI ÖNERDİK, KABUL GÖRDÜ
54 İslam ülkesine İslam barış gücü kurulmasını önerdik. Hamdolsun bu teklifimiz kabul edildi. Bölgesel, etnik ve mezhepsel milliyetçiliği esas almadığımız için her seçimden bir adım daha öteye partimiz taşıyoruz. Birileri ak partinin dış politikasını yanlış bulabilir. CHP Ardahan vekili gibi. Ama biz doğru yoldayız. CHP’liler şimdi istiyorlar ki biz Sisinin yanından olalım, halkını bombalayan, zulüm yapan zalim Esad’ın yanında olalım. Böyle bir dış politika olmaz olsun. Onlar bize dış politika dersi vermesinler. Zira onların geçmişte nasıl  dış politikalar yürüttüklerini zerresine kadar biliyoruz. Rahmetli Akif’in de dediği gibi
Bir zamanlar millet
Hem de nasıl milletmişiz ki
gelmişiz dünyaya insanlığı öğretmişiz.
Evet dünde bu günde dünyaya insanlığın ne olduğunu biz öğrettik.
1925 yılında CHP’nin  dahiliye  vekili cemil ucaydın bölge valilerini Diyarbakır’da topluyor. Ankara’ya da rapor yazıyor doğu ve güneydoğu müstemleke tarzı ile yönetmemiz gerekiyor diyor. Yani sömürgeciliği tavsiye ediyor. Benim memleketim olan Ardahan’ı ,Kars’ı, Erzurum’u, Hakari’yi ve Şırnak’ı , bu memlekettin bir parçası olarak görmemişler. İşte size CHP  zihniyeti. 1938 yılına kadar doğu ve güney doğuda 4 tane lise vardı bunu da Abdül hamit açmıştır. Sadece 1946 yılında nasıl olmuşsa Urfa’ya bir lise açmışlar.
Bu gün bizim iktidarımız 81 ile üniversite yaptı. Eskide memleketimde üniversite vardı da biz okumadık diyen İbrahim Tatlıses’in sözlerini hatırlayın. (urfada Oxford vardı da biz okumadık demişti)
CHP ise darülfünunu kapatarak tarihe üniversite kapatan iktidar olarak geçti.
Eğer Türkiye yetmiş sente eskide olduğu gibi bu gün de muhtaç olsaydı, 80’ li yılardaki gibi sağ sol kavgalarına maruz kalsaydı. Bu gün ne Rusya bizimle uğraşırdı, ne Amerika, nede İngiltere , niye biliyor musunuz zaten bunların dertleri bunlara yeter derlerdi ve istedikleri gib at oynatmaya devam ederlerdi. Çünkü bunların karşısında Türkiye var. Türkiye kendi iç çalkantılarıyla uğraşacak ki bunlar, Mısır’da, Filistin’de, Suriye’de ırakta istedikleri gibi at koştursunlar. Bir soylu ve yürekli bir ses çıktı dedi ki dünya 5’den büyüktür. Vay efendim sen bize nasıl böyle bir şey dersin, kimsenin söylemeyi bırak, düşünmeye korktuğu şeyi nasıl söylersin diye rahatsızlıklarını dile getirdiler. Sen kim oluyorsun benim uçağımı düşürürsün. Biz dünyanın beşten büyük olduğunu bunlara kabul ettireceğiz. Bu gün olmasa yarın onlara bunu göstereceğiz.
Çünkü onların tarihinde Ensar ve muhacir yoktur. Biz evimizin en güzel odasını misafirlerimiz için ayırırız ama onların kültüründe böyle bir şey yoktur o yüzdende bizi anlamıyorlar, bu kadar Suriyeli mülteciyi nasıl ağırlıyorlar? diye anlamaktan güçlük çekiyorlar.’ ’şeklinde konuştu.
Mehmet AVŞAR- ARDAHAN


13:37, 07.02.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500