Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ÜNLÜ ÇORLU KAHVESİNİN HİKAYESİ

ÜNLÜ ÇORLU KAHVESİNİN HİKAYESİ

 Fotoğraf


20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – EMITT 56.124 ziyaretçiyi ağırladı

Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı – EMITT; bu yıl 20. kez kapılarını açtı. Bu yıl 70 bin metrekarelik 11 salonda, 4.500 firmanın yer aldığı fuara 70 ülke katıldı. 31 Ocak Pazar günü sona eren EMITT, erken rezervasyon indirimleri, tatil çekilişleri, Türkiye’nin dâhil olduğu 70 ülkenin tatil noktaları tanıtımlarıyla büyük ilgi gördü. Fuarda ziyaretçiler Türkiye’nin 81 ilinden 200’ün üzerindeki tatil noktalarını inceleme fırsatı da buldu. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen fuar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB’in desteğiyle, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TYD) iş ortaklığında gerçekleşti. Fuarı sektör profesyonelleri ve tatil planı yapan tüketicilerden oluşan 56.124 tekil ziyaretçi ziyaret etti.
81 İlin katılımcıları  kendine has ürünleri ve turizm potansiyelini tanıtı. Bunlardan biride çorluda bir yıldan fazla bir zamandan beri Kahve üretiminde hızlı adımlarla yürüyen ünlü Çorlu kahvesinin standı ziyaretçi akımına uğradı. Bu kahvenin piyasada bulunan kahvelere nispeten kendine has bir tadı var bir fincan içen bir daha istemek zorunda kaldığına şahit olduk. Şu anda Trakya ve Marmara bölgesinde en çok tüketilen çorlu kahvesi markalaşma alanında da büyük bir başarı elde etmiş durumda.
Çorlu  kahvesinin sahibi Sedef  Gaygusuzoğlu  genç bir girişimci. Çoğu gençlere ilham kaynağı olmuş biri. Üniversiteyi bitirdikten sonra kendi işini kurmuş. Çok ta başarılı olmuş. Kendisine bu başarılı iş hayatının sırrı ne diye sorduğumuzda ise şu yanıtı aldık ‘’ işimi aşkla yapıyorum zaten bir iş severek aşkla ve meşkle yapılmalı böyle olduğu sürece başarılı olmamak için hiçbir neden yoktur. Kahvemizin ham maddesi Brezilya’da geliyor. Gerisi tamamıyla bizim işimiz onu mevcut kahvelerden farklı kılan formülü geliştirdik önce. Müthiş tutuldu. Beğenme oranı yüzde 99 diyebiliriz. Özelikle Çorlu’dan geçen yabancı turisteler çok beğeniyorlar ve yakınlarına hediye götürmek için mutlaka alıyor. Biz toptan satıyoruz şu anadan talep o kadar çok ki yetiştirmekten güçlük çekiyoruz diyebiliriz. Eylül 2014 yılında bu işe başladık kahvemizin çok tutulması sayesinde hızla büyüyoruz. Özelikle kahve hanelerde, fırınlarda ve benzinlikler de çok satılıyor. ’şeklinde konuştu. Gaygusuzoğlu,  Anadolu da Trakya ya göre kahve tüketiminin az olmasının sebebini ise şu sözlerle ifade etti. ‘’evet Trakya’da kahve tüketimi çoktur. Ancak Anadolu’da o kadar tüketilmiyor. Karedeniz de yetiştirilen çay ve özelikle doğuda ülkemize gelen kaçak çay yüzünde çay tüketiminin kahve tüketiminden fazla olmasına neden olduğunu düşünüyorum. Kahve içme kültürü Trakya bölgesinde Anadolu’ya göre çok daha gelişmiş durumda’’dedi
Son olarak Sedef Gaygusuzoğlu, hedefinde , özelikle kahve tüketimi minin fazla olduğu komşularımız olan, Gürcistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Romanya ve Ermenistan pazarları olduğunu sözlerini ekledi.

Mehmet AVŞAR


06:47, 04.02.2016

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500