Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ÖLÜMÜ ÖLÜMSÜZLEŞTİREN BERBER

ÖLÜMÜ ÖLÜMSÜZLEŞTİREN BERBER

 Fotoğraf

Artvin'de bir berber 17 yıldan beri ölen müşterilerinin fotoğraflarını topluyor.
Artvin merkezde 36 yıldır kuförlük yapan Ümit Tüysüz adında bir berber enterrasan bir hobi edinmiş. Ölen müşterilerini takip ediyor, yakınlarında resimlerini istiyor ve dükkanının duvarına yapıştırıyor.
Ümit Tüysüz,kendisinde traş olan, saç kestiren müşterileriyle o kadar içli dışlı olmuş ki onlar öldükten sonrada, onları yaşatmayı kendisine görev ednmiş.
Tüysüz, ‘’Ben 44 yaşındayım, yedi yaşından beri bu meslekteyim. Yakın bir zamanda kendime ait bir dükkan açtım. Dükkanım Bahriye Üçok Caddesinde taxi durağının üst tarafında başını kaldıran ikinci katta beni görür.Bu hobi olarak başladığım çalışmam aslında bir ibretlik çalışmadır diyebiliriz. Genelikle Artvinli olupta ölen müşterilerimin resimlerini biriktiriyorum. şu camekan üzerinde gördüğünüz bütün resimler bir zamanlar gelip benden traş oluyordular. bunların arasında çok acıklı hikayesi olanlar var mesela . Resimleri olmasa bu hikayeleri anlatsam kimse inanmaz.Bana traş olmaya gelen müşteriler hey gidi yalan dünya deyip başını salıyorlar. Resimlere bakıp efkarlanıyorlar, bir şekilde ölümü hatırlıyorlar. Belki de kötülük yapmanın ne kadar anlamsız olduğunu, iyilik yapmanın en büyük hazine olduğunun farkına varıyorlar.’’şeklinde konuştu. 


11:15, 27.01.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500