Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ATALAY DIŞİŞLERİ BAKANI GİBİ ÇALIŞIYOR

ATALAY DIŞİŞLERİ BAKANI GİBİ ÇALIŞIYOR

 Fotoğraf

Ak Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay,İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği Başkanı ve Uluslararası Siyasi ve Hukuki İşler Komisyonu üyesi olarak ülkeyi temsilen gittiği Irak'ta; çeşitli ülke heyetleri ile toplantılar yaparak görüşmelerde bulundu.

İslam dünyasın da ki savaşların durdurulması ve bölgeye Barışın gelmesi için yoğun çaba harcayan Atalay;''Ilim, düşünce, sanat, ilahiyat, felsefe, edebiyat ve hukuk gibi temel alanlarda 9 yy'dan 13 yy'la kadar Dünyanın ''Işık ve Kültür Başkent'i'' ünvanına layık görülmüş,güzelim Bağdat şimdi Güvenlik Duvarlarıyla örülü korkunun işgalinde kalmışlığın hüznünü yaşıyor. İmam Azam, Musa Kazım, Abdülkadir Geylâni, Rabıatü'l Adevi, Cüneydi Bağdâdi gibi büyük zatların türbelerini ziyaret etmek istedik ama güvenlik sebebiyle üç gündür izin alamıyoruz.''diyerek savaşın insanın yaşama hakkının üzerindeki vahşet ile geçmişte insan oğlunun emek ederek Tarıhe bıraktıkları kültür mirasının savaşlarla nasıl yok edilerek duvarlarla çevrili yasak alanlar olmasına tepki gösterdi.

Üç gün süren Uluslararası Siyasi ve Hukuki İşler Komisyonu süren yorucu bir programı tamamlayan Atalay; Endonezya Meclis Başkan Vekili ve Heyeti ile bir toplantı yaptı.
Endonezya Meclis Başkan Vekili ve Heyeti Barışa sunduğu katkı ve çabalarından dolayı ülkesi adına Atalay'a bir de plaket verdiler.
Şanlıbey Alabay


02:24, 25.01.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500