Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » KAR ESARETİ ALTINDA KAYA BEYİ 'İN AÇILIŞI YAPILDI

KAR ESARETİ ALTINDA KAYA BEYİ 'İN AÇILIŞI YAPILDI

 Fotoğraf

ARDAHAN'ın Çıldır ilçesinde yapımı tamamlanan Kayabeyi Barajı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı konferansla bağlandığı törenle yoğun kar yağışı altında hizmete başladı.
Ardahan'da doğan Gürcistan ve Azerbaycan üzerinden Hazar Denizi'ne dökülen Kura Nehri üzerinde kurulan Kayabeyi Barajı'nın hizmete başlaması nedeniyle bugün bir tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı konferansla bağlandığı törende Vali Ahmet Deniz, Ak Partili Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Çıldır Kaymakamı Tamer Kılıç, Çıldır Belediye Başkanı Ak Partili Yakup Azizoğlu, kurum müdürleri ve vatandaşlar hazır bulundu. Açılış sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ardahan'da görüyoruz ki yoğun bir kar yağışı var. Ama olsun kar rahmettir. Kar yağsın, barajlarımız dolsun" dedi.

Kar yağışı altında gerçekleşen açılışta Vali Ahmet Deniz de 330 milyon TL'ye malolan Kayabey Barajı'nın kurulu gücünün 85 megawatt, yıllık üretim kapasitesinin ise 305 milyon kilowatt saat olduğunu bildirdi. Tesisin yılda 66 milyon TL ülke ekonomisine katkı sağlayacağını söyleyen Deniz, Kayabey'in ülkeye hayırlı olmasını diledi.
Dinçer AKTEMUR/ ARDAHAN, (DHA)


08:21, 14.01.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500