Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BAŞKAN YRD. VARGÜN'DEN GÖLELİLERE KURS

BAŞKAN YRD. VARGÜN'DEN GÖLELİLERE KURS

 Fotoğraf

Göle Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Sıvı ve Katı Yakıtlı Kalorifer Kazanlarının tekniğine uygun yakılması ve bakımı işlerinde çalışacaklar için “Yetkili Kalorifer Ateşçisi Kursu” üçüncüsü açıldı.
İlçemizde vatandaşlardan gelen talepleri karşılamak ve kalorifer işlerinde çalışanları yetkili belge almak amacıyla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından üçüncüsü düzenlenen kursu; kalorifer ateşçiliğinin toplum hayatında önemli rol oynayan meslek dalları arasında olan Ateşçilik kurslarında verdikleri eğitimle kalorifer kazanlarını, işletme kurallarına göre, güvenlik önlemlerini alarak çalıştıran, basit bakım ve onarımını yapan kişiler yetiştirerek meslek sahibi olmalarını sağlayan kursu Göle Belediye Başkan Yardımcısı Erhan VARGÜN tarafından Belediye Konferans salonun da teorik ve kazan dairelerinde uygulamalı eğitim verilmeye başlandı.Kurs Öğretmeni Makine Mühendisi VARGÜN; merkezi ısıtma tesislerinin sebep olduğu hava kirliliğini azaltmak ve yakıtta tasarrufun sağlanmasını da hedefledikleri kurslarında ilk olarak yakıtlar hakkında genel bir bilgi verdikleri kursiyerlerine yakıtların depolanması, kazan dairesi ve kazanlar, yakmaya hazırlama, kazan temizliği, kazan emniyeti ve kalorifer tesisatının parçalarıyla ilgili ayrıntılı bir müfredat uyguladıklarını belirtti.
Göle Halk Eğitim Müdürü Halil ARAS, göle gençlerini meslek sahibi edebilmek ve yetkili belge sahibi olmaları için azami çaba sarf ettiklerini belirterek bundan sonraki dönemlerde de farklı alanlarda da kurslar açacaklarını belirtti.
25 kişinin katılımı ile başlayan ve kurs bitiminde yapılan sınavda başarılı olanlara “Yetkili Kalorifer Ateşçiliği Belgesi’’ verilecektir.

ŞANLI ALABAY


09:51, 07.01.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500