Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » EMİNBEYLİLER KENDİ İMKANLARIYLA KÜLTÜR EVİ KURDULAR

EMİNBEYLİLER KENDİ İMKANLARIYLA KÜLTÜR EVİ KURDULAR

 Fotoğraf

Posof İlçesine bağlı Emin bey Köyünde köy sakinleri tarafında  faaliyete geçirilen Yüzbaşı Eminbey Köyü Kültür evi köydeki yoğun  göçün ardında fırtına sonrası ayakta kalan üç- beş kişinin sığınağı adeta  ve de bir yaşam alanı gibi duruyor. Kültür Evi,  Gürcistana giden transit yolunun sol tarafında geniş bir arsada bulunan eski bir karavanı elde geçirerek köylüler tarafında  hayata geçirilmiş.

Köyde hemen hemen hiç gençlere rastlanılmıyor. 300- 400 hanede 7-8 aile kalmış. Bu ailelerde de sadece yaşlıları görebiliyoruz. Bu köyleri ne çilelerle kurduklarını vurgulayan bu yaşlı çınarlar son nefeslerine kadar köylerini terk etmeyeceklerini söylüyorlar. Ele geçirdikleri bir eski karavanı derleyip toparlayarak Kültür evi haline getirdiklerini söyleyen yaşlı amcalar köylerini terk edip giden komşularından bir de ricaları var.

Emin beyliler Posofun dışında faaliyet gösteren Posoflulara hiç bir yarar getirmeyen özelikle posoflu dernekleri çatısı  altında barındıran sözde Bursa Ardahan Federasyonu olarak faaliyet gösteren oluşumdan mutlaka ayrılarak böyle bir federasyonu anayurdları ve memleketleri  olan Posof merkezde kurulmasının  daha faydalı olacağı görüşündeler.


13:35, 06.01.2016

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500