Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BAŞKAN ULGAR; POSOF’UN KURTULUŞU ILGAR DAĞI TÜNELİNİN UCUNDA

BAŞKAN ULGAR; POSOF’UN KURTULUŞU ILGAR DAĞI TÜNELİNİN UCUNDA

 Fotoğraf

ULGAR: ILGAR TÜNELİNİ YAPTIRMAK, VATANSEVERLİKTİR
Ardahan’ın tünelleri için memleket meselesi diyen Posof belediye başkanı Cahit Ulgar, milliyetçilik veya vatanseverlik sözle olmaz eylemde olur. En büyük vatanseverlik ekonomik kalkınmayla olur. Posof’un hata Ardahan’ın ekonomik alt yapısının oluşabilmesi için  başta ılgar tüneli olmak üzere Emin bey tüneli, mozalle tüneli ve sahara dağı  tünelinin hayata geçmesi ile mümkündür. Biz başkaları gibi suni gündem peşine koşmuyoruz. Ayakları yere sağlam basan projelerin peşindeyiz.
Ilgar dağı tüneli bizim için olmazsa olmazlar arasında. Ilgar bizim acımız, bizim kederimiz, yasımızdır. Eski zamanlarda  o dağı kışın aşamayan hamile kadınlarımız acı bir şekilde can vermişler. İnsanlarımız dağı geçmeye çalışırken tipiden, borandan boğulmuşlardır. Nice canlar verdik ılgara. Ilgar yüzünde her yıl göç veriyoruz. Dünyanın en güzel coğrafyasına sahip şirin Posof ilçemiz göç yüzünde gün geçtikçe fakirleşme eğiliminde. Ilgar tüneliyle Posof şaha kalkacak..

ILGAR DAĞI TÜNELİNİN İHALESİ YAPILDI
Ilgar Dağına yapılması düşünülen tünel çalışmaları için de açıklamalarda bulunan AK Parti Posof Belediye  Başkanı Cahit Ulgar “Ilgar Dağı tüneli için proje ihalesinin yapıldı ve bir firmaya verildi. Proje ihalesinin süresi 300 gün. Biz daha erken bitirilerek inşaat projesine başlanması için çalışıyoruz. Amacımız 300 günlük süreyi daha kısa sürede tamamlatarak inşaat projesine geçilmesi ve inşaatına başlamak istiyoruz. İnşallah bu bahar ilk kazma vurulacaktır.
Ardahan’a yapılması istenen Ardahan  havaalanını kişisel olarak doğru bulmadığını vurgulayan  Ulgar, AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay ile aynı fikirde olduğunu dile getirdi. Kars ilimize  yapılan hava alanı ihtiyacımızı ziyadesiyle karşılıyor. Hava alanı projesinden daha önemli olan Ilgar Dağı tüneli ile  hızlı tren projesine ağırlık vermeliyiz. Artık ulaşım sektörünün olmazsa olması hızlı trendir. Kars’a kadar gelecek olan hızlı treni Ardahan’a nasıl getirebiliriz diye bir çalışma içerisinde olan Sn. Vekilimiz Orhan Atalay’a yardımcı olmalıyız. Ardahan’a hızlı treni  mutlaka getirmek zorundayız. Vekilimizin  bu yöndeki gayret ve çabalarını cani gönülde destekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

ORHAN HOCA BİZİM İÇİN BİR ŞANS

Ulgar, ‘’ Ardahan tarihinde ilk kez Orhan Atalay gibi bir milletvekili ile Ankara’da temsil ediliyor. Allaha şükür ne zaman Ankara’ya gitsek anlımız açık, başımız dik bir şekilde gidiyoruz. Çünkü Orhan hoca mecliste ve hükümet nezdinde sevilen ve sayılan bir kişiliğe ve vizyona sahiptir. Bu yüzden her işimiz büyük bir ilgiyle takip ediliyor ve gereği yerine getiriliyor. Ardahan nüfusta en fakir, siyasete en fakir, yatırımda en fakir teşebbüs girişimciliğinde en geri kalmış il olmasına rağmen sn. vekilim Orhan Atalay’ın olağan üstü gayretlerine şahit oluyoruz. Bu gün ne Posof’un, ne Damalın, ne Hanak’ın nede diğer ilçelerin ne yol, ne ulaşım,  ne eğitim nede sağlık sorunu yoktur. Orhan bey, parti ayırımı yapmadan bütün belediyelere yardım ediyor ve sorunları çözmede büyük başarılar elde ediyor. ’dedi


11:13, 28.12.2015


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500