Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » İŞ- KUR, ‘KİME NİYET, KİME KISMET’

İŞ- KUR, ‘KİME NİYET, KİME KISMET’

 Fotoğraf

Ardahan’da İŞ- Kur aracılığıyla kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların çoğu ihtiyacı olmadığı halde  böyle bir şeye baş vurdukları iddia ediliyor.

Büyük bir kurnazlıkla  bu konuyu suistimal eden uyanıklar çoğu yoksul insanımızın hakkını da gasp etmekteler.

Yetkililer tarafında hiç bir önlem alınmayan bu durumun mağdurları gerçek ihtiyaç sahipleri bu konuyla ilgili  ‘’Mülkü amirimiz Sn. Valimiz Ahmet Deniz’den yardım bekliyoruz’’ diye tepkilerini dile getirdiler.

Mağdurlardan H.B. ‘’bu ensesi kalın uyanıklar  iş- kura kaydolup bir şekilde de istedikleri kuruma yerleşmeyi başarıyorlar. Bazıları sadece gidip imza atıp maaş alıyorlar bu nun dışında yaptıkları bir şey yok. Bazıları ise köyde 50- 100 tosun sahibi olmalarına rağmen İŞ- KUR aracılığıyla devlete maaş alıyorlar.  Bu şahıslar köy işlerini ise hanımlarına yaptırıyorlar. Yani işleri başlarını aşmalarına rağmen ahır ve ekin işlerini zavalı hanımlarına yığıp kendileri birer kamu kurumunda yalanda oyalanıp gerçek ihtiyaç sahiplerinin alması gereken maaşı onlar alıyor.’’ şeklinde konuştu.

Yine Ardahan’da her şey çelişkilerle dolu
İş adamları çalıştıracak eleman bulamazken,

Öte yanda aşırı şekilde fakir olan bazı vatandaşların kışların sert geçtiği Ardahan’da ne yapacaklarını bilmediklerini ve İŞ- KUR’un kapısını aşındırdıklarını, işe girecekleri günü ümitle beklediklerini dile getirmeleri dikkatlerden kaçmadı.
Haber; ŞENER YILMAZ-DOĞU GÜNEŞİ


09:57, 12.12.2015


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500