Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BAŞKAN SEZAİ AYDIN, ARDAHAN İÇİN DÜMENİN BAŞINA GEÇTİ

BAŞKAN SEZAİ AYDIN, ARDAHAN İÇİN DÜMENİN BAŞINA GEÇTİ

 Fotoğraf

Zekai Aydın ‘’Ardahan doğup büyüdüğümüz canımız, ciğerimiz, kalbimizin atığı bir vatan parçasıdır. Elbette ne yapsak ta  Ardahan’a olan manevi borcumuz bitmez. Ardahan’a et kombinesi, modern çiftlikler ve hata otomotiv yedek parçası alanında yatırımlar düşünüyoruz. Yeni bir firma kurmayı Yılar önce Bursa’ya göç eden Zekai Aydın, inşaat alanında Bursa’da yatırımları olan bir Ardahanlı.  düşündük  42  tane üyemizle beraber, alt sınır 10 bin, üst sınır ise 150 bini geçmeyecek şekilde 100 kişiyle sınırlandırdık. Herkes gücüne göre  bir yatırımda bulunabilecek. Bir  havuzda biriktirdiğimiz sermaye ile bu projelerimizi  hayata geçirmek. Bunun kooperatif şekilde yapacağımız için  devletin destek ve hibelerinde de bu bu yolla faydalanacağız. Oradaki yerel yöneticiler ve bürokrasisinde önümüzü açması gerektiğine inanıyorum. Sn. Ardahan valimiz çok iyi bir insan bu konuda oda bizimle aynı fikirde.  Bize yardım sözü verdiler.  Belediye başkanı faruk Köksoy  ve Posof Belediye Başkanımız Cahit Ulgar da  bu  konuda olumlu bir yaklaşım içerisinde olduğunu gördük. Sn. rektör Ramazan Korkmaz’da akademik alanda yardım edeceğini belirtmesi bizi daha da istekli hale getirdi. Bizimde hedeflerimiz arasında  üniversiteye 500 yataklı bir yurt yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca birde sosyal tesis yapmak var  programımızın içinde.

Dümenin başına geçen iyi bir kaptana ihtiyacımız var

Resmi kaynaklara göre  Bursa’da  Ardahan’ın nüfusu 98 bin 750 civarında. Bu sadece Ardahan’da doğanlar,  Bursa da doğanlar hariç. Bursa’da iş yapan Ardahanlı iş adamları yaklaşık 10 milyar bir sermaye ye hükmetmekteler. Federasyon sayesinde  tüm iş adamlarımızla istişare içerisindeyiz. Dümenin başına geçen iyi bir kaptanla bu sermayeyi Ardahan’a yönlendirmek Ardahan’ımıza büyük hizmetlerden bulunmak, gelecek nesillerimize  yaşanılır güzel bir Ardahan’ı miras bırakmak için çaba göstereceğiz. Biz artık kendi memleketimize yabancı kalmayacağız. Dünyanın neresine gidersek gidelim yüzümüz hep Ardahan’a bakar. rüyalarımızda memleketimizi görürüz her gece.  Onun için memleket sevdası  hiçbir sevdaya benzemez.
Avşar’ın ‘’ Ardahan Küçük Hollanda olacak’’ projesine Aydın’da destek
Gazetemizin sahibi Mehmet Avşar’ın projesini dikkatle dinleyen Zekai Aydın, ‘’Avrupa’da da hayvancılık zaten bu şekilde yapılıyor. Hayvancılıkta başarılı olmak istiyorsak zaten bu olmazsa olmaz olmalıdır. Bu çağda eski çağlarda kalma  yöntemlerle hayvancılık yapmak zaten mantık dışıdır. Ardahan’ımızın  yeşil bir halı saha gibi bir tane bile kel dağının olmayışı bunu mümkün kılıyor. Bu projeyle gerçekten de Ardahan bir küçük Hollanda olabilir.

Kapılardan yeterince faydalanmamız gerekir

Aydın Ardahan’ın iki tane kapısı olmasına rağmen Ardahanlıların bu kapılardan yeteri kadar faydalanmadığına vurgu yaparak  bu konuda Ardahanlı iş adamlarının kapıya yakın yerlerde iş merkezleri yaparak Gürcü vatandaşlarının yönünü Ardahan’a çevirmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda kendilerinin de ellerinde geleni yapacağını söyledi. 


                                                  Okuma Sayısı;  1758


07:14, 08.12.2015


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500