Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » MESLEKTAŞLARININ ARASINDA ÖRNEK BİR DR.

MESLEKTAŞLARININ ARASINDA ÖRNEK BİR DR.

 Fotoğraf

Ardahan devlet hastanesine günde onlarca hasta hastalıklarına çare bulmaları için doktorlara gelirler. Ancak birçok hasta bazı doktorların başta salma tavırlarında ve ilgisizliklerinde şikâyetçi olurlarken,  bir çok hasta ise özverili çalışmalarından dolayı bazı doktorların birbirinden bihaber. Hastaya bütüncül yaklaştıklarını, bugün ülkemizde sıradan bir doktor için imkânsız olsa da, Ardahan Devlet Hastanesinde günde onlarca hastaya yetişmek zorunda olan Operatör Dr. Zeynep Erdoğan Çetin gibi doktorlarımız için hastalar, sanki insan değil, parçaları çalışmadığında tamir edilecek birer makine. Büyük bir özveriyle gelen bütün hastalarını iyileştirmek için insanüstü gayretlerine hastaların yanı sıra Doğu Güneşi Gazetesi muhabiri olarak şahit olduk. Dr. Zeynep mesai saatini bile hastalarına ayırmak zorunda kalıyor çoğu zaman. Zira bu hastanede iki Kulak Burun Boğaz Uzmanı mevcut, diğer K.B.B Dr.’nun izinde olması bu alanda yer alan tüm hastalara Dr. Zeynep Erdoğan Çetin tek başına yetişmek zorunda. Bazen 1 saatini bile bir hastaya ayırabiliyor. Hastaların ve tüm Ardahanlıların taktirini toplayan Dr. Zeynep Erdoğan Çetin ise insanlara hizmet etmekten zevk duyduğunu, işini aşkla yaptığını dile getirdi.

Sağlıklı olmanın iyilik hali olduğunu da söyleyen Dr. Zeynep Sağlığın, yeme-içme-spor yapma gibi pozitif gerçekliklerin dışına kaymaması gerektiğini belirti.

İsmini açıklamayan bir hasta yakını, ‘’bazı Doktorlar, hastalarını dinlemiyor çoğu kez. Kalabalık muayene odaları, 1 dakikada biten muayeneler, anında konan teşhisler, insanları tedavi etmeye değil başından savmaya odaklanmış bir doktor bakışı da var Ardahan Devlet Hastanesinde. Durumunu biraz daha detaylı anlatmak isteyen hasta, azarlanmayı da göze almış bir hastadır ve çoğu kez buna cesaret edemez. Zira hastaların çoğu kırsal kesimde geliyor ve çekingendir. Ancak Dr. Zeynep Hanım kardeşimiz gibi, bacımız gibi bizimle ilgileniyor. En huysuz hastaya bile anlayışla yaklaşmayı biliyor. ’şeklinde konuştu.

Tıpta hastalık yoktur, hasta vardır” ilkesi, ezberlenip bir köşeye atıldığı günümüz de,.
Madalyonun öteki yüzünde ise doktora adeta elinde sihir çubuğu olan bir sihirbaz gözüyle bakan, şifa bulamadığında tüm kabahati doktora çıkartan, sağlıklı olmanın aslında iyilik halinde olmak olduğunun farkında olmayan, gerçek bir şifanın ancak mutlu ve stresten uzak bir yaşamın ardından gelebileceğinin bilincinde olmamız gerektiğini ilkecilik yayıncılığımız gereği  Doğu Güneşi Gazetesi olarak belirtmek isteriz.

                                                                                                                                      Memet AVŞAR


11:31, 20.11.2015


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500