Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » CUMHURİYET BAYRAMI ARDAHAN'DA COŞKUYLA KUTLANDI

CUMHURİYET BAYRAMI ARDAHAN'DA COŞKUYLA KUTLANDI

 Fotoğraf

İlk olarak Vali Ahmet Deniz ve beraberindeki protokolün valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başlayan kutlamalar, Valilik makamındaki tebrikat ile sürdü.
Tebrikatın ardından Kongre Caddesine geçen Vali Ahmet Deniz, burada halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Kutlamalara Vali  Deniz, eşi Olcay Deniz, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Tugay Komutanı Tuğgenaral Erdem Kargın, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Vali Yardımcıları Abdurrezzak Canpolat, Muharrem Coşgun, Taner Tengir , İl Emniyet Müdürü Selami Hüner, Jandarma Komutanı Albay Osman Yeşilöz ve kurum il müdürleri katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten Vali Deniz, bugün gururlu ve mutlu olduklarını, bugün kardeşliğin daha da pekişmesi gereken bir gün olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Bu millet Çanakkale'de yedi düvele karşı Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Çerkeziyle nasıl mücadele ettiyse, gerekirse aynı ruh ve kararlılıkla teröre ve teröristlere karşı mücadele edecek ve hak ettiği dersi verecektir. Bu kirli oyunu hep birlikte bozacağız. Binlerce yıldır ortakça yaşama kültürünü oluşturmuş, et ve tırnak gibi kenetlenmiş, bu milletin kardeşlik hukukunun bozulmasına fırsat vermeyeceğiz." dedi.
Vali Deniz, sevgi ve hoşgörü tohumlarının ekildiği Anadolu'da bugünlerde bir birimizi daha çok sevmenin kucaklaşmanın gerektiğini vurguladı.
Gençlere de hitap eden Vali Deniz, şöyle devam etti: “Türkiye Cumhuriyeti’nin hangi zor şartlar altında kurulduğunu hepiniz çok iyi bilmelisiniz. Atatürk’ün sizlere emanet ettiği cumhuriyetimizin her alanda gelişmesi, kalkınması, dünya da söz sahibi olması sizlerin gayreti ve çalışkanlığı sayesinde gerçekleşecektir. Unutmayınız ki, geleceğimize yön verecek olan sizlersiniz. Geleceğe yön vermek ve başarılı olmak için öncelikle tarihimizi iyi bilmek ve anlamak önemlidir. Geçmişini bilmeden büyük olmak, büyük hedeflere ulaşmak mümkün değildir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları kanlarıyla, canlarıyla vatan yapan aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor. Hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar diliyor, Cumhuriyet bayramınızı kutluyorum.” dedi
Kutlamalar kapsamında şiirler okundu, halk oyunları ekipleri gösteri yaptı. Aşıkların söyleşisi ve atlı geçişler kutlamalara renk kattı.
Vali Ahmet Deniz ve protokol, gençlerle birlikte halay çekti ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verilmesinin ardından törenler resmi geçit ile sona erdi.
 


11:35, 29.10.2015


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500