Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ATALAY; HEPİMİZ ADEM VE HAVA’NIN ÇOCUKLARIYIZ

ATALAY; HEPİMİZ ADEM VE HAVA’NIN ÇOCUKLARIYIZ

 Fotoğraf

Adalet ve Kalkınma Partisi Ardahan  Milletvekili Orhan Atalay , (AK Parti) Erzurum 1. Sıra Milletvekili Adayı, eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile birlikte Ardahan´da parti içi istişare toplantısına katıldı.
İlk olark, Halk Eğitim Merkezindeki toplantıda partililere seslenen Akdağ, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Akdağ, PKK´yı yönetenlerin iradelerinin bir takım süper güçlerin elinde olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: "Neden 3 yıllık çatışmasızlıktan sonra tekrar eyleme başladılar zannediyorsunuz. Tekrar şiddete başladılar, tekrar insanları öldürmeye, şehit etmeye, masumların kanını dökmeye başladılar dersiniz. Sebebi çok açık; onları bir kukla gibi yönetenler o talimatı verdi de onun için. Suriye´de şartlar değişti, Türkiye´nin Ortadoğu´da kazandığı pozisyon, zenginleşmesi ve kuvvetlenmesi birilerinin işine gelmedi. Orada bir taşeron örgüt var. Bizim nazarımızda adı PKK olmuş, DAEŞ olmuş, DHKP-C olmuş hiç fark etmiyor ki, eline silah almış olan eşkıya bunlar. Milletten haraç alır, milletin canını yakar, milletin çoluğunu çocuğunun geleceğini karartır."
Güç, yetki ve kararın millette olduğunu anlatan Akdağ, "Gün AK Parti, CHP, MHP günü değil, gün memlekete sahip olma günü. Çok açık söylüyorum size vicdanınızın sesini dinleyeceksiniz. Gün memlekete sahip olma günü, biz bu memleketi hayırlı bir biçimde yönetmek ve sizlere hizmet etmek istiyoruz başka bir niyetimiz yok" şeklinde konuştu.

Daha sonra İl binasına geçen Akdağ,  Atalay ve beraberindekiler, burada partili vatandaşlar a ATALAY gündemle ilgili önemli açıklamalrda bulundu.
Atalay konuşmasında şunları söyledi;

‘’Biz Ardahanlıların Ardahan cephesini sağlam tutmamız gerektiğini buradan asla ve kat a düşmana geçit vermememiz gerektiğini bliyoruz. Biz  bunu 7 haziranda da gösterdik 1 kasım da da bunu daha iyi göstereceğiz. Bu konuda sizlere  Haziranda ne kadar güvendiysek kasımda da zerre kadar bir şüphemiz yok yaklaşık 10 15 gündür sahalardayız çalışmalarımızı ilçe merkezlerin de tamamladık  2 . 3 gün Ardahan il merkezinde çalıştık. değişik vesilele  köylerimizi ziyaret ediyoruz hayvan pazarların da köylülerimizle konuşuyoruz inşallah yakında köylerimizin tamamını ziyaret edeceğiz. Hemen hemen herkes 7 haziranda yapılmış olan seçim de kendisine işlemiş olduğu hatayı itiraf ettiğini ak parti olmadan bu memlekette siyasi istikrarın huzur bulamayacağını siyasi istikrarın da bu memleket için yada herhangi bir ülke için ne kadar önemli olduğunu biz etrafımızda yaşanan acı hadiselerle birlikte gördük.

Kardeşlerim dava arkadaşlarım ak parti demek bu memleketin alevisini sünnisini türkünü kürdünü lazını çerkezini gürcüsünü arabını Hz. Adem ve Hz.Havvanın ana baba bir kardeşleri olarak gören bunu siyasi bir projeye dönüştürmüş bunu toplumsal bir rağbete dönüştürmüş bir hareketin adıdır ak parti. Böyle olunca biz sadece odak noktaya merkeze insanı koyuyoruz her şey insan içindir insan ise eşref-i mahlukat olduğuna inandık Yüce Rabbimiz insanı yarattı ve o yaratılışların en şereflisidir dedi Adem ve Havva nın çocuklarının renkleri farklı olabilir dilleri değişik olabilir hatta dinleri değişik olabilir ama onların biyolojik kökeni mezhebi aynıdır Hepsi Adem ve Havvanın çocuklarıdır Şimdi bakın Türkiye de ama özellikle Ardahan gibi yerlerde kendi zatlarıyla dahi hiçbir numarası olmayan partiler ve adaylar insanların ya dinlerini ya mezheplerini ya etnik kökenlerini siyasete tahammül etmek gibi bir ahlaksızlıkla iştigal ediyorlar.1 haziran seçimlerinden önce kürt köylerine gittiğimizde insanlarımıza öyle bir kötü ezber ezberletmişler ki sayın bakanım kürtçe oyunu kime vereceksin dediğimde ezdıkım Bıdıme  xör ( oyumu kendime vereceğim ) siz kimsiniz diye sorduğum da ben kürdüm dedi bende ona  bende kürdüm söylediğim  o anda  bana şaşkınlıkla ‘ALLAH ALLAH’ diyorlar bu sefer onların kürt dedikleri şey marksis leminis ateist ve bir partinin uzantısı ve temsilcisi olmak demek ki eğer o partinin mensubu değilseniz ve o partide siyaset yapmıyorsanız kürdün hası dahi olsanız sizi kürt olarak kabul etmeyen patolojik bir zihniyet.

Onun bir de karşıtı var onun karşıtıda MHP adayların broşürlerine baktığım da oyunuzu kendinize verin ikisinin de kastettiği şey aynı.
Bizim yerli dediğimiz Türk  ve Kürt kardeşlerimiz ve değerli kardeşlerimiz Akifin dediği gibi
Sen! Ben! Desin efrâd, aradan vahdeti kaldır;
Milletler için işte kıyâmet o zamandır.
Mâzîlere in, mahşer-i edvârı bütün gez:
Kaanûn-u İlâhî, göreceksin ki, değişmez.

Târih, o bizim eştiğimiz kanlı harâbe,
Saklar sayısız lâhd ile milyonla kitâbe.
Taşlar ki biner parçadır üstünde zeminin,
Ma'nâ-yı perîşânı birer nakş-ı cebînin!
Eczâsını birleştirebildinse elinle.
Gel, şimdi o elfâz-ı perâkendeyi dinle:
"Her hufre bir ümmet, şu yatanlar bütün akvâm;
Encâma bu âhengi veren aynı serencâm!"

Ey zâir-i âvâre, işittin ya! Demek ki:
Birmiş bütün ümmetlerin esbâb-ı helâki.

Lâkin, bilemem, doğru mudur eylemek işhâd,
Mâzileri, mâzideki milletleri? Heyhât!
Bir nesle ki, eyyâmı asırlarca vekaayi,
Etmek ne demek, vaktini târih ile zâyi'?
Boştur, hele ibret diye a'mâkı tecessüs,
Ayât-ı İlâhî dolu âfâk ile enfüs.

Bunlarda tecellî eden esrâra bakanlar,
Ümmetler için rûh-u bekaa nerdedir, anlar.
Bilmem neye bel bağlıyarak hayır umuyorduk,

Bizler ki o âyâta bütün göz yumuyorduk?
Dünyâda nasihat mi olur Şark'a müessir?
Binlerce musibet, yine hâib, yine hâsir!

Ey millet-i merhûme, güneş battı... Uyansan!
Hâlâ mı, hükûmetleri, dünyâları sarsan,
Seylâbelerin sesleri, âfakin enîni,
A'sâra süren uykun için gelmede ninni?
Efrâdı hemen milyar olur bir sürü akvâm,
Te'mîn-i bekaa nâmına eyler durur ikdâm.
Bambaşka iken her birinin ırkı, lisânı,
Ahlâkı, telâkkileri, iklîmi, cihânı,
Yekpâre kesilmiş tutulan gâye için de,
Vahdetten eser yok bir avuç halkın içinde!
Post üstüne hem kavgaların hepsi nihâyet;
Hâlâ mı boğuşmak? Bu ne gaflet, ne rezâlet!

Şimdi suriyede ki kıyameti görüyoruz yemende ki kıyameti görüyoruz o kıyametin yarattığı cehennemi görüyoruz  o cehennemin yakıp yıktığı kül ettiği coğrafyayı tarihi medeniyeti insanı görüyoruz ve sıkılmadan utanmadan arlanmadan aynı cehennemden ateş alıp kendi topraklarımıza getirip kendi kendimizi yakmamızı istiyorlar. İşte ak parti teşkilatı ak partinin uzman halk kadrosu Ardahan teşkilatı sadece siyasi bir seçim yapmıyor yapmamalıdır aynı zamanda etnik kökenden hareketle bu güzelim toplumun  arasını aydırık kaydırık fitne fuşur tohumu ekmek isteyenlerle de mücadele edeceğiz ve bizim bu onurlu mücadelemiz bu toplumun birlikteliğiyle olacaktır. yoksa bu memleket bir yerden tutuşturulduğu zaman o ateş harlandığı zaman o ateş büyüdüğü zaman o ateş türkü de yakacak kürdüde yakacak tıpkı bağdatta ki bombaların Sünnileri,alevileri,şiileri yaktığı gibi tıpkı suriyede ki ateşin cehennemin türkmeni de arabıda kürdüde ötekinide berikini de yaktığı gibi öyleyse değerli kardeşlerim 1 kasımın seçimi bir siyasi seçim bir iktidar seçim olmayacak 1 kasım seçimi özellikle bizim gibi yerlerde farklı etnik kökenlerden gelen ama bin yılı kardeş olarak yaşamış sarı kamıştada yemende de Trablus dada Çanakkale dede omuz omuza savaşmış koyun koyuna şehit düşmüş o ecdattan bize yadigar birliğimizi ve beraberliğimizi pençirleştirme savaşıdır .
böyle bir mücadeledir 1 kasımın böyle bir özeliği var son olarak hiç birimiz bu tarihi unutamayız bu tarihi bir vebal olur hiç birimiz ayrılık gayrılık davasına sen ben kavgasına zerre kadar ödün veremeyiz her kim ki kürde kürtlükten dolayı türke türklükten dolayı oy ver derse onun cürmü vebali  günahı ancak bin yıl sonra allah korusun bu topraklarda bir yıl sonra yada bir gün sonra meydana gelecek bir ayrılığın bir gayrılığın bir savaşmanın bir savaşmanın korkuşun ilk adımı olacaktır biz asla buna izin vermeyeceğiz o yüzden ak parti demek bütün ırkların kardeşliği demek ak parti demek bütün etnik kökenlerin kavrama verileceği eşitlik demek ak parti demek bizim istiklalimiz  ak parti demek bizim istikbalimiz yani geleceğimiz demek eğer biz istikbalimize meshul isek türkiyemize bağımsızlılığımıza aşığız isek eğer biz  geleceğimizi düşünüyor isek bu toprakları çocuklarımız ve torunlarımız için cennet yapmak gibi bir emelimiz gayretimiz bir arzumuz var ise ki hepimizin bir gayesi arzusu ayrıdır öyleyse bizim ak parti cephesini Ardahan da bir önceki seçimlere göre daha da tamkin etmek güçlendirmek kuvvetlendirmek zorundayız inşallah 1 kasım seçimlerinde en gür saha bizim sahamız olacaktır. Bu arada sizi selamlarken durmak yok diyoruz gecemiz gündüzümüz yok diyoruz bir önceki seçimde ak partiye oy vermemiş üç kişiyi bulacağız beş kişi bulacağız on kişi bulacağız oturup onlara ak partiyi türkiyeyi türkiyenin geleceğini anlatıcaz’’ açıklamasında bulundu.
HABER; HAKAN TATAR


04:21, 14.10.2015


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500