Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Dağlıca Göle’nin de Yüreğini Dağladı

Dağlıca Göle’nin de Yüreğini Dağladı

 Fotoğraf

Hakkari'nin Dağlıca bölgesi'nde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Tayfur Hançer, Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Eski Demirkapı Köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

PKK terör örgütü mensuplarının düzenlediği mayınlı saldırıda 16 silah arkası ile birlikte şehit olan Ardahanlı Uzman Çavuş Tayfur Hançer'in askeri kargo uçağıyla Kars Harakani Havalimanına getirilen cenazesi, düzenlenen törenin ardından Ardahan'ın Göle ilçesine getirildi. Şehit Uzman Çavuş Tayfur Hançer'in al bayrağa sarılı tabutu askerler tarafından uçaktan omuzlara alınarak ArdahanBelediyesine ait cenaze nakil aracına kondu.

cenazesini bekleyen yakınları ise gözyaşlarına boğuldu. Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yakıldı. Askerlerin şehidin cenazesini taşıdığı sırada Tayfur Hançer'in eniştesi Nurettin Karakoç'un da askerler gibi uzun adımlarla yürümesi törendekileri hem duygulandırdı.

TABUTU  AÇIN,  BELKİ DE O DEĞİLDİR
Şehidin kardeşi tabutuna sarılarak açın belki o değildir diyere yürekleri dağladı.

Göle'ye getirilen şehidin naaşı, Merkez Cami önünde  Ak Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay,  Vali Ahmet Deniz,Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın, ailesi ve  binlerce  kişi tarafından karşılandı. Tabuta sarılarak ağlayan Tayfur Hançer'in anne, babası ve kardeşlerinin ağıtları yürekleri dağladı. Tayfur Hançer'inbayraklı tabutuna sarılan ablası "Seni biz böyle mi gönderdik? Tabutu açın kardeşimi görmek istiyorum. Belki de o değildir" diye ağlaması cenaze törenine katılanları gözyaşına boğdu.

Cenaze namazını kıldıran Müftü Aytekin Yılmaz’ın boğazında kelimeler düğümlendi kendini tutamadı ağladı.
Şehidin cenazesi Göle Merkez Camisinde kılınan nenaze namazının ardından, Şehidin cenazesi kalabalık bir konvoy eşliğinde karayolu ile Ardahan'ın Göle ilçesinin Demirkapı köyünde defnedildi.


10:17, 08.09.2015


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500