Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ADAHAN’DA ATALAY FARKI

ADAHAN’DA ATALAY FARKI

 Fotoğraf

Ardahan’da son yıllarda AK Parti  Milletvekili Orhan Atalay ile birlikte gözle görünür bir gelişme yaşanıyor.
Ardahan’da son yıllarda gözle görünür bir gelişme yaşannıyor. Bunun en bariz örneği ise Milletvekili Orhan Atalay’ın gayretleriyle  yeni yapılan ARDAHAN  hayvan pazarı..
Hafatanı iki günü  (pazar ve pazartesi) halka hizmet veren pazar doğu ana dolunun en modern pazarı konumunda.

Kurban Bayramın da yaklaşması sebebiyle köylü adeta çifte bayram ediyor hayvan fiyatları adeta uçmuş durumda özelikle yabancı tücarları cezbeden pazar büyük bir müşteri  müşteri portföyüne sahip. Zira tam düzene oturmasa da aynı zamanda bir de borsaya sahip yakın gelecekte Ardahan Hayvan Borsası Ardahan ekonomisine çok şey katması bekleniliyor.

Büyük baş hayvan fiyatları 300 binden aşağı bulmak nerede ise imkansız olan pazarda ki izlenimlerimizi sürdürdüğümüzde bu rakamlar 15000 lere kadar yükseliyor. Küçük baş  hayvanlar ise 500 ile 1000 civarın  değişiyor bu durum 90 lı yıllara kıyasladığında ise  çok büyük bir uçurumla karşı karşıya kaldığımızı hayretle izliyoruz.. zira o yıllarda zivil durumda olan hayvancılık beraberinde büyük göçlerinde önünü açmıştı Ardahan'da büyük bir kan kaybı yaşanmıştı. Bu günkü hayvancılık ise adeta yerli bir sanayi olarak gün geçtikçe büyüyor.

‘ORHAN ATALAY İLE GURUR DUYUYORUZ’
Köylü vatandaşla röportaj yaptığımızda ise köylüler, ‘’Allah Orhan Atalay'da razı olsun Kars’ta bile bizim hayvan pazarı gibi bir pazar yeri yoktur. O nun emeği Ardahan'a çoktur inkar edemeyiz. O nun ağır duruşu saygınlığı, kişiliği ve çalışkanlığı bize onur veriyor. Her yerde sayılan ve sevilen bir siyasetçi bölge milletvekili konumunda bir şahsiyet. Türkiye'deki ve dünyadaki konumu bize gurur veriyor.’’ diye duygularını dile getiriyorlar.

Ardahan halkı;Atalay olmazsa olmazımız
Halk; ‘Orhan Atalay aday olmasın ‘diyen akılla sormak lazım
Acaba kendilerinin hangi nitelikte bir adayları var.  Halkına alay konusu olmuş Ensar öğüt mü?  yoksa ‘baba dostu’, söylemleriyle  halkıyla alay eden Saffet kaya mı?  Yada Her seçim zamanı ellerine çanta alıp fırsatçı ganimet çiler  gibi yollara düşen, yılar önce Ardahan’ı terk etmiş olan çantacı beyefendiler mi?
Bütün bu tabloya baktığımızda aklı başında her kes, vizyonda, donanımdan yoksun bu şahısların prof. Dr. Orhan Atalay’a alternatif olamayacaklarını bilir.
Orhan Atalay Ardahan için bir şans. O , dünya çapında bir siyasetçi zira partisinde, mecliste ve uluslar arası örgütlemede üstlenmiş olduğu misyon Ardahanlıların kendisiyle gurur duyması için yeterlidir.
Ancak öylesine komik gerekçelerle Orhan hocayı eleştiriyorlar ki, ‘’ Allahım ben nasıl insanlarla aynı memlekete yaşıyorum’’ demekte insan kendini alamıyor.
Neymiş efendim!
Orhan Atalay telefonlara çıkmıyormuş.

Peki Orhan Atalay çalınan her telefona cevap verse ne olur. Memleket kurtulacak mı? O zaman bir sekreterden  farklı bir hizmet yapabilir mi?

Orhan Atalay 550 milletvekili içerisinde kendi memleketine en iyi hizmet eden vekillerden biridir. Bu size yetmiyor mu? Orhan hocanın hizmetlerini küçümseyen aklı kıtlar, sizce 18  bin  nüfuslu bir ilin milletvekili Ankara’da her istediğini koparabilir mi? O yine de bunu başardı Posof gibi bir köye , çıldır gibi bir köye yüksek okulu almayı başardı.’’ şeklinde görüş bildirdiler.


03:06, 07.09.2015

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500