Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN'DA HER YER ÇÖP

ARDAHAN'DA HER YER ÇÖP

 Fotoğraf

Ardahan şehir merkezi başta olmak üzere ardahanın genelinde cadde ve sokakalarda çöplükten geçilmiyor.

Çöplerin çöp bidonlarına atılaması gibi bir kültürün oluşmadığı ardahanda Ardahan şehir merkezi başta olmak üzere Ardahan’ın genelinde cadde ve sokaklarda çöplükten geçilmiyor.

Çöplerin çöp bidonlarına atılması gibi bir kültürün oluşmadığı Ardahan’da   cadde ve sokaklara saçılan çöpler zaten bakımsızlıktan yoksun olan Ardahan’da yaşam daha da zorlaşıyor. Bir başka olumsuzluk ise,  Ardahan da belediye hizmetlerinin  yetersiz düzeyde oluşu bu  konudaki kötü gidişatı tetiklemektedir.
Cehalet ve vurdum duymazlık toplumun her kesimini kemirirken bu gidişata ne Ardahanlı STK lardan, ne İdarecilerden bir tepkinin ortaya çıkmaması olayın vahametini ortaya koymaktadır
ARDAHANLI ESNAF BAKIMSIZLIĞIN SORUMLUSU OLARAK  BELEDİYE Yİ  İŞARET EDİYOR
Halkın oylarıyla idareyi ellerine alanları öyle bir hal almış ki deve kuşu gibi kafaları  sadece kuma gömülmüş, Ardahan’ın ve ülkemizin kötü gidişatı ile alakalı akılarında bir çözüm oluşmamakla beraber  sadece bu durumumu izlemekle yetinilmektedirler. Elbette toplumda birey olarak da insanlarımız sorumluluklarını yerine getirmeli en azında elindeki çöpü ortalık yere atmak yerine birkaç adım ötede ki bir çöp bidonuna atmalıdır. İnsanları bu konuda bilinçlendirecek bir mekanizma acilen oluşmalı diyen Ardahan esnafları da bu konuda bir hayli dertli.

ESNAFINDA PAYI VAR
Ancak esnafında üstüne düşen sorumlulukları yerine getirmediği de gözlenen bir durum olmuştur. Herkes birilerini şikayet ederken, nedense  dönüp kendilerine  bakmadıkları görülmüş bir gerçek olarak ortada. Zira her esnaf kapısının önünü temiz tutma bilincine ulaşsaydı Belkide Belediye hizmetlerinde bu kadar hantal bir durumda olmazdı.
AYNI ZAMANDA ORMAN MÜHENDİSTİ OLAN BAŞKAN KÖKSOY VE DE BİLİM YUVASININ BAŞINDAKİ İSİM REKTÖR KORKMAZ’IN BU KONULARA DUYARSIZLIĞI ANLAŞILMAYAN BİR KONU HALİNE GELDİ
  Ardahan’da yaşam  gün geçtikçe çileye dönüşmektedir bir çevreci kültürden gelen Belediye Başkanı Faruk Köksoy nedense Ardahan’ı ziyan eden çöp halini görmezden geliyor, sanki bu şehirde yaşamıyor. Bilim yuvasının başındaki isim Prof.Dr. Ramazan Korkmaz ise zaten Ardahan’ın sorunlarıyla bir gün bile ilgilenmediği gibi , kampus alanını  Ardahan merkeze 10 km. uzaklıktaki  çamlı çatak  Mevkiine   kurması Ardahanlı esnafa en büyük darbe olmuştur diyen yine Ardahanlı esnafın ta kendisi. Ne yazık bütün bu kötü gidişata dur diyende yok halk Köksoyu istemediği halde adaylığı halka dayatıldı. İktidar partisinin nimetlerinden faydalanmak amacıyla kendisine verilen oyları suiistimal ederek  sanki kendi şahsına verilmiş gibi davranarak nasıl olsa hizmet yapmasam da oy veriliyormuş mantığıyla, adeta halkın isteklerine kulak tıkadığı yönündeki şikayetler halkın  yoğun olarak dile getirdiği ifadelerdir. Ardahan’ın kötü gidişatında rolü olan  Bir başka aktör ise Ardahan üniversitesi rektörü Ramazan Korkmaz’la ilgili şikayetler, halk bu iki isme de tepkili ancak halkın taleplerini dinleyen bir oluşumun  da olmadığı zamanla kendini gösterdiğine şahit oluyoruz.
Ardahan’ın eğitim, kültürel, çevresel ve ekonomik sorunları var. Kimsenin  bu sorunları masaya yatırmak gibi bir derdi yok gibi.. bu da önümüzde duran çok acı bir tablo.
HAKAN TATAR


11:24, 03.08.2015


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500