Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » REKTÖR KORKMAZ NEDEN BİR TOPLANTI DA ARDAHAN'DA YAPMIYOR?

REKTÖR KORKMAZ NEDEN BİR TOPLANTI DA ARDAHAN'DA YAPMIYOR?

 Fotoğraf

Rektör Kormazın Başkanı olduğu KUNİB Toplantısı bu seferde Antalya’da yapılacak. Neden KUNİB toplantıları hiç Ardahan’da yapılmıyor diye akılarda soru işaretleri  oluşurken Rektör Korkmaz yıl içerisinde ki  zamanının büyük bir kısmını Ardahan sınırları dışında geçirmektedr.
Ayrıca Dünya halklarına  karşı bu kadar duyarlı olan Rektör Korkmaz neden Rektörü olduğu Üniversiteninin bulunduğu Ardahan'da yaşayan halklara karşı bu kadar duyarsız olduğuda akılarda oluşan bir başka soru.. 

İşte Üniversite sitesinde yayınlanan Antalya haberi;
20 - 22 Temmuz 2015 tarihleri arasında Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenen sempozyuma teşrif eden KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, kaybolma tehlikesi altındaki dillerin konuşulduğu bölgeler arasında Altay ve Kafkasya coğrafyasının da yer aldığını dile getirdi. ABD’li dil bilimcilerin dünyadaki 7 bin dil, lehçe ve şivenin yüzde 80’ine yakın bölümünün yüz yıl sonra kaybolacağına dair ciddi öngörüleri olduğunu hatırlatan KÜNİB Başkanı Rektörümüz Prof. Dr. Korkmaz, “100 sene sonra dünyanın renklerinin yüzde 80’i kaybolacak. Paranız kaybolsa bulabilirsiniz. Apartmanlarınız yıkılsa yeniden yapabilirsiniz. Ama diller ve kültür kaybolduktan sonra onları yeniden bulmak veya inşa etmek mümkün değildir.” sözleriyle, insanlığın geleceğini yakından ilgilendiren önemli duruma dikkat çekti. Ayrıca Rektörümüz Prof. Dr. Korkmaz, diğer milletlerin Türkiye’den daha çok Altayistlik faaliyetlerde bulunduğunu ve kaynak ayırdığını vurguladı.


10:29, 30.07.2015


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500