Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » GÖLE'DE CEMİL KIRBAYIR KÜLTÜR EVİ AÇILDI

GÖLE'DE CEMİL KIRBAYIR KÜLTÜR EVİ AÇILDI

 Fotoğraf

BU TARİH BİTMEDİ YAŞIYOR HALA!..
12 Eylül 1980 Askeri Cunta döneminde göz altına alınarak işkence sonucu öldürülüp kaybedilen Göleli Cemil Kırbayır Kültür Evi açılışı ve Hükümet Konağı önünde basın açıklaması yapılarak bir anma gerçekleşti.
Anmaya ve Kültür Evinin açılışına katılan HDP Milletvekili  Taşkın AKTAŞ, ÖDP Gelen Başkanı Atilla Taş ,HDP Yöneticisi Gülsüm KAV, ADEM-DER(Askeri darbelerin Asker muhallifleri Derneği)Yönetici Kudret Ünal ,Cemil KIrbayır Avukatlarından Cengiz Taşdemir ve Ahmet Cihan cumartesi annelerinden Murat Yıldız Hasan Ocak'ın abisi Ali Ocak ,Cemil Kırbayırın  Kardeşleri Fatma ve Mikail Kırbayır,Kars 78 ler Derneği ve Dostluk ve Dayanışma Vakfı Temsilcisi Muzaffer Kocer ,HDP İl başkanı Ergün Koç , Göle Bölgeler Barış Partisi Eş Başkanı Elif Akıl ve Yönetici Coşkun Yeni,Cemil Kırbayırın  mücadele  Arkadaşlarından Şanlıbey Alabay ve Ahmet Kılıç ile çok sayıda Cemil Kırbayırın Arkadaşları Ve Göleliler Katıldı.

Basın Açıklamasını okuyan Gülsüm Kav:'Bugün 539 Haftadır gözaltında kaybedilenlerin akıbetinin açıklanması ve faillerinin yarglanması Galatasaray'da oturan Cumartesi Anneleri ile Eş zamanlı olarak buradayız çünkü: Türkiye'de savcılar,hakimler, mahkemeler,adliyeler var ama hukuk yok adalet yok. Burdayız Cemil Kırbayır dosyasıda adeletin tesisi için adalet mensupları hükümlüklerini yerine getirmiyor.Cemil Kırbayır dosyasını takip etmekte ısrarlı olduklarını söyliyen Kav Cemil Kırbayırın özetlerken Cemil kırbayırın avukatlarındarın Cengiz Taşdemir yaptığı konuşma da; Bekçi Yavuz Akbaba Son anda Bir trafik kazası kurbanı olmadan önce bizlere bir şeyler söyleyecekti ama bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetti burada basının önünde suç duyurusunda bulunuyorum O bilerek yapılmış kazadır. Cemilin tanıklarını bilerek yok ettiler gerekli soruşturmayı başlamasını Diliyorum diyerek suç duyurusunda bulunuyorum.Yeter Artık ,hukuk işlesin adalet sağlansın , Cemil Kırbayırın Akıbeti açıklansın,failleri açıklansın!
Daha sonra Cemil Kırbayırın doğduğu Okçu köyünde Cemil Kırbayır Kültür Evinin Açılışına katılan konuklar ve temsilcileri günün  Önemini ve Anlamını belirten Konuşmalarını yaparken ÖDP Genel Başkanı Atilla Taş;Bir yanımız acılarla olsa da diğeri Cemil ve arkadaşlarıyla birliktedir.Cemiller bir Dünya görüşünü savunarak ve Cemillerin düşüncesi kazanmış olsaydı çelişkilerin olmadığı bir dünya yaşıyor olacaktık dedi.Göleli herkesin Cemil kırbayıra sahip çıkma gerektiği söyleyerek etrafımızda bir Cehennemin yaşandığını ve Kürt sorununun rafa kaldırıldığı geriye dönüşün yeniden yaşandığını sözcüklerin Yetmediği bir ortamda yaşadığımızı belirten Taş ;Tarih Bitmedi Yaşıyor Hala!Diyerek Konuşmasını tamamladı.
Muzaffer Koçer Dostluk Dayanışma ve yardımlaşma vakfı Başkanı Cahit Akcam selamınında okunduğu etkinlikten sonra Toplu hatra resim çekimleri sonrası Etkinlik bitti.
Haber ve Foto Şanlıbey Alabay


05:14, 26.07.2015


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500