Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » HOÇVAN YAYLASINDA MUHTEŞEM FESTİVAL

HOÇVAN YAYLASINDA MUHTEŞEM FESTİVAL

 Fotoğraf


DERNEKLER DAVET EDİMEDİ

Mahalli sanatçıların sunduğu müzik şöleni hayvanlıları coşturdu. Ardahan dışında faaliyet gösteren hiçbir derneğin olmayışı ise dikkatlerden kaçmadı. Bu konu ile ilgili mikrofon uzattığımız Ardahanlılar  ‘’Ardahan’ı Ardahan’da yaşayanlar temsil eder bizim Ardahan dışında başka şehirlerde  faaliyet gösteren sözüm ona  Ardahan dernekleriyle hiçbir organik bağımız yoktur. Bu nedenle onların yılda bir kere gelip başımızı ayırtmalarını da istemiyoruz. Biz yerli halk kendi festivalimizi en iyi şekilde organize edip, kutlamak olgunluğuna sahibiz kimseye ihtiyacımız yok. ’şeklinde ifadeler kullandılar.

AKTAŞ ‘KURA’NIN ARTVİN’E AKITILMASINA MÜSADE ETMEYECEĞİZ’
Festivalde bir konuşma yapan HDP Milletvekili Dr. Taşkın Aktaş ise şunları söyledi, ’’ Hoçvan yayla festivali tüm halkımıza birliği, kardeşliği ve barışı getirmesini temenni ediyorum. Bu coğrafyada tüm halkların birer özgür birey olarak barış ve kardeşlik ortamında yaşaması bizim rüyamızdır. Bizim başka amacımız yok herkesten çok birlik ve beraberliği savunuyoruz, bu ülkenin bölünmesini asla istemiyoruz. Aynı şekilde kadınlarımızın özgürlüğü de bizim için çok önelidir. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. O yüzden HDP aynı zamanda bir kadın partisidir.  Şimdiye kadar bölgemize yatırım yapmayan devlet, şimdi gözünü derelerimize, nehirlerine, ormanlarına ve mezralarına dikmiştir. Kapitalist devlet anlayışıyla yandaşlarına rant sağlamak için  bu varlıklarımızı bunlara peşkeş çekmektedirler. Doğanın yok olmasını hızlandırmaktalar. Şimdilerde deniz lobisine kura nehrimizi kurban etmeye çalışmaktalar. Bir tünelle kurayı Artvin barajına bağlaya çalışıyorlar. Partim ve ben buna asla müsaade etmeyeceğiz. Sevgili Hoçvanlılar Hoçvan yayla festivalinin  barışı ve kardeşliği getirmesi benim  temenni ve dileklerimdir. Hepinize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.’’ şeklinde konuştu.

GURBET VE FATMA

Öte yanda aslen Hoçvanın Çala baş köyünden olan  biri lise, biride Üniversite öğrencisi olan 16  yaşındaki Fatma ile 18 yaşındaki Gurbet  adında iki kız kardeş Ankara’dan baba ocağı Hoçvana festival için geldiklerini ifade ettiler. Gurbet kardeşi Fatma ile birlikte anası ve babasını da ikna ederek hep birlikte geldiklerini belirtirken, bu festivalin çok değişik bir festival olduğunu değişik bir heyecan ve hava estiğini, büyük şehirlerin gürültüsü ve kirli görüntüsünün aksine tertemiz bir ortamla karşılaştıklarını söyledi. Aynı zamanda da insanları cana yakın samimi ve dürüst olmaları da kendilerini cezp ettiğini söyledi. Hayalerinde mesleğin ise oyunculuk olduğunu söyleyen iki kız kardeş bir gün oyuncu olup bu yolda kariyer yaparak memleketlerine hizmet etmek ve Ardahan’ın ismini dünyaya duyurmayı çok istediklerini dile getirdiler.

Birçok yabancı turistinde ilgiyle izlediği festival halaylar ve türkülerle sona erdi.


09:00, 19.07.2015

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500