Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BİZ DEMİŞTİK

BİZ DEMİŞTİK

 Fotoğraf

7 Haziran seçim süreci boyunca Doğu Güneşi Gazetesi olarak, Ensar  Öğüt ve Saffet Kayannın halka rağmen siyasetlerine şahit olduğumuz için hep eleştirdik. Ayrıca her iki adayın geçmiş dönemlerdeki Milletvekili dosyalarının olumsuzluklarla dolu olduğunu incelediğimizde  de memlekete hayırlarının dokunulmayacağı kanısına vardık. Bu yüzdende defalarca davet etmelerine rağmen hiç bir davetlerine  gitmedik. Halk onları istemiyordu ama onlar yapışmıştı halkın yakasına, biz onlara bütün gerçekleri tüm çıplaklığıyla   anlatmaya çalıştık. ama anlamadılar. Hatırlanacağı gibi biz,  Doğu Güneşi Gazetesi olarak halkın duygularına tercüman olduk. Ardahan halkı  Taşkın AKTAŞ  ve Orhan Atalay'ı  istiyor diye manşet atık  ve bu iki adayın yükselişte olduğuna vurgu yaparak halkımıza gerçekleri göstermiştik. 7 haziranda da haklı olduğumuz ortaya çıktı.
Ancak bu adaylardan Ensar Öğüt;
Kendi yeteneksizliğinin  ve başarısızlığının  faturasını HDP’ye kesmeye çalışarak   gittikçe dibe batıyor. Asılsız iftiralarla halkın gözünde iyici düşen Öğüt, kendisinin değil Ardahan'ın kaybettiğini hangi akıl- fikirle söylediği anlaşılamadı. 3 dönem boyunca Ardahan'ı rezil etmekte başka bir icraatı olmayan öğüt’tün mağlubiyetinin bahaneleri saymakla bitmiyor.

ÖĞÜT MEĞER NEYMİŞ?

Öğüt, 81 ilden kendisine vekillik teklifi geldiğini ancak kendisinin tercihini Ardahan'dan yana kullandığını vurgulayarak adeta halkın aklıyla alay etti.
Öğüt, seçim sonrası partisinin Ardahan il binasında yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçimleri sonucunda demokrasi açısından hiçbir partinin tek başına iktidar olmadığı bir tablonun ortaya çıktığını söyledi. Öğüt, "Bu tabloda CHP nerede yer alır, bu süreçte bunu göreceğiz. Ardahan'da ise ben kaybetmedim Ardahan kaybetti. Bunu öyle yorumluyorum. Çünkü dün akşamdan beri binlerce telefon aldım ve biz Ardahan'da ne yapacağız, çiftçiyi siz dile getiriyordunuz gibi söylemlerde bulundular. Ben Ardahanlıların dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyorum, çünkü 81 ilin 80'inde takdir görüp gel bizden milletvekili adayı ol teklifi varken Ardahanlıların böyle bir takdiri çevre illerden ve diğer illerden büyük eleştiri alacaktır" dedi.

CHP Ardahan milletvekili adayı Ensar Öğüt, HDP baskısı ile Kürt köylerinde açık oy kullanma seferberliği olduğunu söyleyerek, olmayan şeyi olur kıldı. Öğüt, "Özgürlükleri savunan kurumlar toplumu özgür bırakmaları lazımdır" dedi. 3 dönemdir CHP'den milletvekilliği yapan Ensar Öğüt, birinci sıradan aday gösterildiği Ardahan'dan seçilemediği için  HDP’ eyle ilgil halkın şahit olmadığı olmayan şeyleri olmuş gibi anlatı ve HDP’nin yükselişi karşısında ne yapacağını şaşırdı.

"KÜRT KÖYLERİNDE AÇIK OY KULLANMA SEFERBERLİĞİ OLDU, AKP OYUNU ALAMADI''
HDP'nin Kürt seçmen üzerinde baskı uyguladığını söyleyen Öğüt,  AKP'ye de destek çıktı.
Öğüt, "Özgürlükleri savunan kurumlar toplumu özgür bırakmaları lazım, baraj konusunda bir kilitlenme oldu. Baraj konusunda ve de özellikle Kürt köylerinde açık oy kullanma seferberliği oldu. Yani kimse cesaret edip perdenin arkasına gidip gizli oyunu kullanamadı. Böyle olunca AKP normal oyunu alamadı. AKP normal oyunu alsaydı zaten biz ve AKP giderdik. Açık oy kullandırma baskısı olmasaydı belki tablo daha farklı olabilirdi. Ama açık oy baskısı maalesef vatandaşlarda sıkıntı yaratmıştır hem de özgürlükleri savunan bir parti bunu yapmıştır, yakıştıramadım. Yani şunu söyleyeyim özgürlükleri savunan kurumlar toplumu özgür bırakmaları lazım. Bir yandan özgürlüğü savunacaksın, bir yandan da toplumu oyunu kullanırken özgür bırakmadığın zaman, o an demokrasiden bahsetmek ne kadar doğru olur onu da tartışmak lazım" şeklinde konuşarak olmayan algının peşine düştü.


10:58, 11.06.2015

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500