Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » İDAMLARA ATALAY TEPKİSİ

İDAMLARA ATALAY TEPKİSİ

 Fotoğraf

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesine tepki gösterdi.
Atalay, Mısır mahkemesini "Firavun'un mahkemesi"ne benzeterek,  siyasi olan bu kararın Mısır'da tedavisi mümkün olmayan toplumsal yaralara neden olacağını belirtti.
Firavun mahkemesinin de Hz. Musa'yı idama mahkum ettiğini ifade ederek, "Adli ilahi de Firavun'u cehenneme mahkum etmiştir. Cehennem onların ebedi yurdudur. Bu idam kararları ve cezalar hiçbir şekilde insan haklarıyla bağdaşmıyor. Özgürlük ve adaletle ilgisi yoktur. Dünya bilmeli ki bu karar insanların temel hak ve hürriyetlerinin ayaklar altına alındığı bir karardır" dedi.
Eğitim Bir-Sen Ardahan İl Başkanı Erdinç Çakmak da Mursi'nin seçilmiş bir cumhurbaşkanı olarak siyasi otoritenin baskısıyla yargılandığını söyledi.
Çakmak, "Mısır mahkemeleri, milli ve milletlerarası hukuku hiçe sayarak, bu utanç verici kararı vermiş. Bu karar mevcut darbe yönetimi için bir kara leke olarak tarihe geçecektir" diye konuştu.


10:11, 23.05.2015


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500